5 0 lang="en-US"> Zille za Balkan Stars : "Planovi postoje, dobra i kvalitetna muzika je na prvom mestu" - Balkan Stars
Site icon Balkan Stars

Zille za Balkan Stars : “Planovi postoje, dobra i kvalitetna muzika je na prvom mestu”

Read Time:2 Minute, 3 Second

Kada se pojavila ljubav prema muzici?

Kao klinac počinjem da sviram nekoliko instrumenata i učim teoriju muzike. Međutim, nakon nastupa u “3K dur-u” devedesetih godina, znao sam da će muzika biti jedno od mojih opredeljenja. U početku je to bila neka druga vrsta muzike (ozbiljna). Zahvaljujući njoj i svom “Prvom tenoru” nastupam, takmičim se, putujem po Evropi, uglavnom, i stičem iskustvo na pozornici. Preseljenjem u Ameriku, pobedjujem na jednom čikaskom takmičenju pevača i eto, nadjoh se u svetu popularne muzike.

Živite dugo godina u Americi, svetski ste čovek, kako bi uporedili ili napravili paralelu izmedju kvaliteta muzike kod nas i u Americi?

Muzička scena danas je postala rasadnik, zaista, svega i svačega. Pomerila je granice, pomirila kontinente. Nema tu mnogo velikih razlika, jer i ovde i tamo postoji samo dobro i manje dobro. Elektronika uzima primat, sve je manje “live” zvuka, a to je ono sto se meni lično ne dopada. Nigde. Medjutim, svaki proizvod ima svog korisnika, a isto tako i rok trajanja. Na svima nama je da se borimo i pronadjemo teren koji nam najviše odgovara.


Vašu karijeru ste gradili i gradite mnogo težim putem, niste izabrali put rijalitija, kako ste se odlučili na to?

Moj muzički put je gradjen isključivo na ličnim afinitetima. Nisam pristajao na kompromise, kojih bih se kasnije stideo.
Rijaliti formati su jeftina zabava za široke narodne mase. Ja ne volim jeftine stvari, mada sam siguran da bih verovatno bio dobar materijal za neki od njih, s obzirom gde živim i čime se bavim. Ja ipak glasam za muziku, za dobru svirku, za umetnost.

Iza vas je nekoliko single-ova, recite nam nešto više o tome?

Nakon takmicenja u Chicago, snimam svoju prvu pesmu, pravi narodnjak. Medjutim, shvatam da to nije ono sto želim, pa nekoliko godina kasnije dešava se “Zrno sreće”, pesma koju je uradio moj drugar Igor iz grupe “Ničim izazvan”. To je jedna lepa pop pesma, koja preko mog glasa koketira sa malo komercijalnijim zvukom.

Treći i poslednji single je malo drugačiji. “A kad te vidim” nastaje na poziv mog prijatelja i starog saradnika Milana iz Chicago, a pesmu su uradili momci iz Amadeus benda, Aleksandar i Bojan. Mislim da je pesma odlična, no neka je slušaoči ocene.


Planovi za dalje u vašoj karijeri ?

Planovi postoje. Dobra i kvalitetna muzika je na prvom mestu, naravno. Pored regularnih nastupa ovde po Americi, plan je da se predstavim ljudima na nasim prostorima, da me upoznaju i da čuju ono čime se ja bavim.

Happy
1 17 %
Sad
0 0 %
Excited
5 83 %
Sleepy
0 0 %
Angry
0 0 %
Surprise
0 0 %
Exit mobile version