Antioksidansi kao superfood: izgledaj i osjećaj se bolje!

Kana Tomasevic
1 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

U današnjem užurbanom svijetu, mnoge žene balansiraju između posla, porodice i društvenih obaveza, često ostavljajući malo vremena za brigu o vlastitom izgledu i zdravlju. Umor, stres i nedostatak energije postaju svakodnevni izazovi. Srećom, priroda nam nudi rešenje u obliku moćnih antioksidanata koji mogu značajno poboljšati naš kvalitet života.

Astaksantin: Superheroj među antioksidansima

Astaksantin je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidansa poznatih čovjeku – do 10 puta jači od beta karotena i 550 puta snažniji od vitamina E. Ovaj prirodni pigment zaslužan je za ružičastu boju flamingosa i crvenu boju jastoga.

Dobijen je iz alge Haematococcus pluvialis i pruža brojne benefite za zdravlje:

  • Povećanje energije i izdržljivosti: Astaksantin poboljšava funkciju mitohondrija, energetskih centrala naših stanica, čime doprinosi povećanju energije i smanjenju umora. Istraživanja su pokazala da biciklisti koji ga konzumiraju mogu povećati svoju izdržljivost za čak 15%. Smatra se da je astaksantin ključan za snagu i izdržljivost lososa prilikom plivanja uzvodno – koncentrisan je u njihovim mišićima i zaslužan za ružičastu boju mesa.
  • Zaštita kože od sunca: Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, astaksantin štiti kožu i od štetnih UV zraka, smanjuje i posledice fotostarenja kože i hiperpigmentacije uzrokovane boravkom na suncu. Za učinkovitu prevenciju alergijskih reakcija na sunce i ljepšu preplanulost preporučuje se suplementacija kroz 4 do 12 nedjelja. Učinkovitiji je od već poznatih karotenoida: beta-karotena i luteina.
  • Slow age učinak: Astaksantin je intenzivno istraživan u području zdravlja kože, a studije su pokazale da u dozi od 3-12 mg/dnevno u periodu od 6 do 12 nedjelja može poboljšati vlažnost i elastičnost kože i smanjiti bore.
    Kozmetička i anti-aging industrija ga sve više preporučuje za ujednačavanje tena, kod suve kože i u borbi protiv spoljnih toksina i štetnih navika koje za posledicu imaju siv i umoran izgled kože (pušenje, alkohol, nezdrava ishrana, stres, nesanica). Zahvaljujući njegovom protivupalnom učinku, koristi se i kod dermatoloških stanja poput dermatitisa, akni, psorijaze i vitiliga.
  • Zaštita za oči: Zbog svoje specifične strukture, sličnoj luteinu i zeaksantinu, astaksantin može djelovati u lipofilnoj i hidrofilnoj sredini. To ga čini jednim od rijetkih antioksidanata koji mogu proći kroz krvno-moždanu barijeru, pružajući dodatnu zaštitu očima. Smanjuje umor očiju, poboljšava vid i pomaže u prevenciji bolesti oka povezanih sa starenjem.
  • Za bolji rad srca: Astaksantin podržava zdravlje srca, smanjujući oksidativni stres i poboljšavajući funkciju krvnih žila, što može pomoći u snižavanju krvnog pritiska.

Za sve žene koje vode užurban i stresan život, antioksidans poput astaksantina može postati pravi saveznik kroz dan. Ovaj superfood pomaže u borbi protiv umora i isrpljenosti, štiteći tijelo od oksidativnog stresa i slobodnih radikala – da vaše tijelo lakše podnosi svakodnevni stres. Zato je tu SHAKE IT iz Yasenka skinage collagen linije, koji osim astaksantina i acerole sadrži i Microactive koenzim Q10, kolagen, cink glukonat i hijalurnosku kisjelinu, pružajući sinergijske blagodeti za zdravlje i ljepotu.

Uključivanjem SHAKE IT proizvoda u svoju svakodnevnu rutinu, možete povećati energiju, poboljšati zdravlje i vratiti sjaj koži. SHAKE IT – izgledajte i osjećajte se bolje!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

"CAKUM PAKUM", NOVA PESMA TAMARE MILUTINOVIĆ!

Posle kraće diskografske pauze zbog najlepše uloge na svetu, uloge majke, Tamara Milutinović se vraća na staze uspeha. Brojni hitovi u dosadašnjoj karijeri i izgrađen stil nam obećavaju veliki hit. Evo šta Tamara kaže : “ Dragi moji ljudi, došlo je vreme za “povratak”. Najlepše životne stvari su mi se […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now