Alginatne maske-novi trend u oblasti kozmetologije i estetike

Kana Tomasevic
2 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Alginatne maske-novi trend u oblasti kozmetologije i estetike.
Ovaj proizvod se jako dugo koristi kao poslastica u azijskim zemljama odakle je prvi put upotrijebljen i u kozmetologiji.
Postupak primjene alginata se smatra profesionalnom njegom i neizostavan je dio u eksluzivnim salonima.
Kod naše doktorke Mare u Exclusiv centru “Star”, postoje tri tipa alginatnih maski: zlato, kavijar i čokolada.
Da biste lakše napravili izbor u nastavku vam opisujemo ove tri alginatne maske.

Alginatna maska ZLATO posebno formulisana za borbu protiv oksidativnog stresa, prouzrokovana štetnim uticajima okoline i sunčevog zračenja, koji izazivaju prerano starenje. Ova alginatna maska uravnotežuje i održava optimalnu hidrataciju i elastičnost kože, uz snažno antioksidstivno i zaštitno djelovanje, pruža ravnomjeran ten kože i daje joj blistavost. Kada se pomiješaju alginatni reaguju sa kalcijumuvom soli i pretvaraju se u elastičnu plastičnu gelastu masku, dolazi do oslobađanja hladnoće, maska zatim ispoljava svoje tonizirajuće svojstvo, opušta kožu i omogućava bolju apsorpciju i djelovanje aktivnih komponenti.
Bogata je vitaminima i mineralima i preporučuju se kod kože koja nema sjaj, kod hiperpigmentacija, nedostatka turgora kože i kože koja ima problema sa ravnotežom masnoće i hidratacije.

Alginatna maska KAVIJAR je posebno formulisana za kožu sa nedostatkom vitamina i minerala, dehidratacijom, znakovima starenja (prevremenim ali i hronološkim). Ova alginatna maska održava optimalan nivo hidratacije i ishrane, vraća barijernu funkciju kože i poboljšava njen odbrambeni sistem. Obnavlja i revitalizuje, sprečava i bori se protiv bora, gubitka tonusa i hiperpigmentacija.Bogata je vitaminima i mineralima, a u najvećoj količini ima ekstrakt kavijara pa se preporučuje kod osoba koje imaju suvu kožu, dehidriranu kožu, kod osoba koje imaju znakove starenja, ali i kod onih koje žele da ih preveniraju.

Alginatna maska ČOKOLADA posebno formulisana za kožu za znakovima oksidativnog stresa, uzrokovane agresijama okoline i sunčevim zračenjem. Održava nivo hidratacije, elastičnost kože, ima zaštitno djelovanje protiv starenja kože, izaziva opuštanje i osjećaj blagostanja. Obavezan tretman ukoliko želite potpuno da se opustite, osim mirisnih nota prave čokolade koja omogućavaju da se sva čula opuste, ona daje izuzetnu dodatnu njegu. Cacao ekstrakt u kombinaciji sa vitaminima i mineralnim solima predstavlja pravi tretman za osobe koje žele da poboljšaju hidrataciju i elastičnost, omoguće lifting efekat, svježiji i svjetliji izgled kože sa prijatnim osjećajem blagostanja.

Prije aplikacije alginatne maske lice se mora temeljno očistiti, to podrazumijeva primjenu umivalice, tonika i enzimskog ili mehaničkog pilinga. Na taj način maska bolje ispoljava svoja svojstva i prodire u dublje slojeve kože u kojima ostaje 28 dana i snadbijeva je svime što joj je potrebno.
Alginatna maska se dobija miješanjem praha i fluida, miješanje se vrši dok smješa ne postane gusta i laka za nanošenje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Severina poklanja haljinu na Instagramu

Hrvatska pjevačica Severina oduševila je sve pratioce na Instagramu novim potezom. Ona je odlučila jednu od svojih haljina pokloniti. “Jednoj od najljepših haljina u mom ormaru, ovoj od moje drage @matijavuica, je vrijeme da ode u vaš ormar. Samo tagirajte sebe ili nekoga koga bi haljina razveselila”, napisala je pjevačica. […]

Subscribe US Now