Alginatne maske-novi trend u oblasti kozmetologije i estetike

Kana Tomasevic
2 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

Alginatne maske-novi trend u oblasti kozmetologije i estetike.
Ovaj proizvod se jako dugo koristi kao poslastica u azijskim zemljama odakle je prvi put upotrijebljen i u kozmetologiji.
Postupak primjene alginata se smatra profesionalnom njegom i neizostavan je dio u eksluzivnim salonima.
Kod naše doktorke Mare u Exclusiv centru “Star”, postoje tri tipa alginatnih maski: zlato, kavijar i čokolada.
Da biste lakše napravili izbor u nastavku vam opisujemo ove tri alginatne maske.

Alginatna maska ZLATO posebno formulisana za borbu protiv oksidativnog stresa, prouzrokovana štetnim uticajima okoline i sunčevog zračenja, koji izazivaju prerano starenje. Ova alginatna maska uravnotežuje i održava optimalnu hidrataciju i elastičnost kože, uz snažno antioksidstivno i zaštitno djelovanje, pruža ravnomjeran ten kože i daje joj blistavost. Kada se pomiješaju alginatni reaguju sa kalcijumuvom soli i pretvaraju se u elastičnu plastičnu gelastu masku, dolazi do oslobađanja hladnoće, maska zatim ispoljava svoje tonizirajuće svojstvo, opušta kožu i omogućava bolju apsorpciju i djelovanje aktivnih komponenti.
Bogata je vitaminima i mineralima i preporučuju se kod kože koja nema sjaj, kod hiperpigmentacija, nedostatka turgora kože i kože koja ima problema sa ravnotežom masnoće i hidratacije.

Alginatna maska KAVIJAR je posebno formulisana za kožu sa nedostatkom vitamina i minerala, dehidratacijom, znakovima starenja (prevremenim ali i hronološkim). Ova alginatna maska održava optimalan nivo hidratacije i ishrane, vraća barijernu funkciju kože i poboljšava njen odbrambeni sistem. Obnavlja i revitalizuje, sprečava i bori se protiv bora, gubitka tonusa i hiperpigmentacija.Bogata je vitaminima i mineralima, a u najvećoj količini ima ekstrakt kavijara pa se preporučuje kod osoba koje imaju suvu kožu, dehidriranu kožu, kod osoba koje imaju znakove starenja, ali i kod onih koje žele da ih preveniraju.

Alginatna maska ČOKOLADA posebno formulisana za kožu za znakovima oksidativnog stresa, uzrokovane agresijama okoline i sunčevim zračenjem. Održava nivo hidratacije, elastičnost kože, ima zaštitno djelovanje protiv starenja kože, izaziva opuštanje i osjećaj blagostanja. Obavezan tretman ukoliko želite potpuno da se opustite, osim mirisnih nota prave čokolade koja omogućavaju da se sva čula opuste, ona daje izuzetnu dodatnu njegu. Cacao ekstrakt u kombinaciji sa vitaminima i mineralnim solima predstavlja pravi tretman za osobe koje žele da poboljšaju hidrataciju i elastičnost, omoguće lifting efekat, svježiji i svjetliji izgled kože sa prijatnim osjećajem blagostanja.

Prije aplikacije alginatne maske lice se mora temeljno očistiti, to podrazumijeva primjenu umivalice, tonika i enzimskog ili mehaničkog pilinga. Na taj način maska bolje ispoljava svoja svojstva i prodire u dublje slojeve kože u kojima ostaje 28 dana i snadbijeva je svime što joj je potrebno.
Alginatna maska se dobija miješanjem praha i fluida, miješanje se vrši dok smješa ne postane gusta i laka za nanošenje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Severina poklanja haljinu na Instagramu

Hrvatska pjevačica Severina oduševila je sve pratioce na Instagramu novim potezom. Ona je odlučila jednu od svojih haljina pokloniti. “Jednoj od najljepših haljina u mom ormaru, ovoj od moje drage @matijavuica, je vrijeme da ode u vaš ormar. Samo tagirajte sebe ili nekoga koga bi haljina razveselila”, napisala je pjevačica. […]

Subscribe US Now