Čkaljina unuka krenula djedovim stopama!

Semir Kaljic
1 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Za tri dana tačnije 20. oktobra, navršiće se 17 godina od kada nas je napustio legendarni glumac Miodrag Petrović Čkalja.

Da im je glumački talenat porodičan, svjedoči činjenica da su čak tri generacije Petrovića izvanredni glumici. Kada joj je deda preminuo imala je 30. godina, a od njega je Jovana, unuka Miodraga Petrovića Čkalje, mnogo toga naučila.

U trenucima dok se snimala kultna serija “Kamiondžije”, pored velikog uspjeha projekta, jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije slavio je rođenje unuke Jovane.

Oni koji su poznavali Čkalju kažu da je obožavao da se igra sa unukama i da su one bile čitav njegov svijet.

Možda je on upravo svojoj unuci Jovani utkao ljubav prema glumi.

Ona je sa svega četiri godine znala da želi da stane pred kamere.

– E pa mogu da vam odam jednu tajnu: kad napišem tekst za neki svoj estradni nastup, ja ga pročitam prije svega Jovani, pa ako ona kaže da valja, smatram ga uspjelim – rekao je Čkalja jednom prilikom u šali, a Jovana koja je izjavila da će biti “filmska glumica i ništa drugo” potvrdila je tada dedine riječi uz rečenicu:

– I uvijek sve odlično napiše, za čistu peticu – objasnila je tada Jovana.

Ona je sa svega osamnaest godina uplovila u svijet glume gdje je ostala do danas.

Odigrala je više od dvadeset uloga, a jedna od možda upečatljivijih jeste u seriji “Porodično blago” gdje glumi sudsku službenicu.

Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti, a pored glume bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava za “Kolo Srpskih sestara”.

– Malo toga se promijenilo, nekvalitetni se i dalje plaše kvalitetnih i podmeću im nogu. Deka i dalje živi sa mnom u mojim uspomenama. Od deke sam naučila sve i svašta kada je riječ o tehničkim stvarima koje se odnose na glumu, ali i to kako treba da se postavim prema glumačkoj profesiji, kolegama i ljudima koji stoje iza kamere – rekla je jednom prilikom Jovana Petrović.

Privatan život nije željela mnogo da eksponira u javnosti, ali je poznato da je dugo godina bila u vezi sa pokojnim Igorom Pervićem, koji se nekoliko mjeseci prije njihove veze razveo od Jelene Tinske.

(Express/Svet-skandal)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Rade Šerbedžija na meti prevaranata na Facebooku

Glumac Rade Šerbedžija objavio je na svojoj stranici na Facebooku da je na meti prevaranata na toj društvenoj mreži. Glumac Rade Šerbedžija objavio je na svojoj stranici na Facebooku da je na meti prevaranata na toj društvenoj mreži. “Dragi moji, izgleda da je neko napravio lažni profil koji jako liči […]

Subscribe US Now