Crvena jabuka novi album “Tvrđava” promoviše 10. novembra u Sarajevu

Semir Kaljic
0 0
Read Time:37 Second

Popularna grupa Crvena jabuka sa Draženom Žerićem Žerom na čelu u utorak, 10. novembra u 15 sati, u sarajevskom klubu Aquarius Vils, promovirat će novi album “Tvrđava”.

Riječ je o albumu na kojem se nalazi 15 novih pjesama, a koji nosi naziv po pjesmi autora Mirka Šenkovskog Geronima i Dragane Kajtazović Šenkovski. Gost u pjesmi je i poznati sarajevski glumac Josip Pejaković.

On je gost i u pjesmi “Moj brate”, a osim njega i Željka Samardžića novi album kultnog sarajevskog benda nosi još nekoliko saradnji pa su tu i Rijad Gvozden te Alen Hrbinić.

Pored Šenkovskog, kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, Goran Bubalo, Dragan Spajić Gale i Željko Krznarić. Za miksanje je bio zadužen Marin Meštrović.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Dejan Veric za Balkan Stars : "Ostao sam doslijedan stilu koji volim"

Kada ste u da se bavite muzikom? Muzikom sam se aktivno počeo baviti 2005 godine, prije toga sam, kao osnovac, išao na časove klavijature. Kako je izgledao taj početak? I ako danas tako ne izgleda, moj početak je bio veoma težak zbog tadašnje finansijske situacije. Imao sam podršku roditelja, od […]

Subscribe US Now