Dino Olovčić predstavio novi instrumentalni album: dobro došli u crno-bijeli svijet!

Semir Kaljic
1 0
Read Time:49 Second

Dino Olovčić, muzičar i klavijaturista iz Sarajeva odlučio se za izdavanje svog prvog solo-albuma.
 
Nakon godina provedenih na bini,svirajući sa mnogobrojnim manje i više poznatim bendovima,orkestrima i sarađjući, kao prateći muzičar sa mnogim  izvođačima iz zemlje i regiona,odlućio sam da snimim i izdam solo-album – ističe Dino.
 
Kao rezulat njegovog rada nastao je autorski instrumentalni album “Snoviđenja”. Album se sastoji od deset pjesama od kojih je devet autorskih djela i jedan “cover”.
 
Cover koji se našao na albumu je mali eksperiment. Stara narodna pjesma u modernom aranžmanu – rekao je Dino za Hayat Produkciju.
 
Pjesme nisu žanrovski definisane, već su obojene, oblikovane i posvećene instrumentu više nego određenom muzičkom stilu.
 
Godine sviranja,različiti muzički uticaji,odrastanje u Sarajevu,gradu burne i dramatične historije i sadašnjosti,oblikovali su mene i moja muzička promišljanja. Rezultat svega su “Snoviđenja”. Dobro došli u moj crno-bijeli svijet – zaključuje Dino Olovčić.
 
Album će premijerno biti predstavljen 20.07.2020. godine na zvaničnom YouTube kanalu Hayat Produkcije.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Amir Kazić Leo uskoro predstavlja novu pjesmu „Dan po dan“

Amir Kazić Leo čije su pjesme sa njegovih starijih albuma zabilježile veliki uspjeh kod publike, predstavlja još jedan hit u nizu. Riječ je o pjesmi „Dan po dan“ za koju je tekst pisala Antonija Šola. Muziku, aranžman i produkciju za Leovu novu pjesmu potpisuje Branimir Mihaljević. „Dan po dan“ pravi […]

Subscribe US Now