Halid Bešlić poslije dva mjeseca o “corona” derneku

Semir Kaljic
2 0
Read Time:1 Minute, 33 Second

– Ponašam se primjereno, čuvam i sebe i druge, nema više zabava. I ta je bila jedna jedina. Prisjela mi je, izlazi mi i na oči i na uši – iskreno će Halid

Burne reakcije javnosti se dugo nisu stišale nakon slavlja u Sarajevu kojem su u jeku epidemije korone prisustvovale brojne javne ličnosti, ne pridržavajući se mjera radi sprečavanja širenja virusa, od ministra Staše Košarca do pjevača Harija Varešanovića i Halida Bešlića.

Uprkos propisanim mjerama, u Sarajevu je prije dva mjeseca održana privatna zabava na kojoj su se našle mnoge javne ličnosti, pa je policija intervenisala.

– Desetak dana unazad nisam poznavao nikoga ko boluje od korone, sad znam nekoliko njih – priča legendarni pjevač Halid Bešlić (66), koga su povratak i jačanje koronavirusa “potjerali” u izolaciju.

Svi njegovi izlasci svode se na odlazak iz kuće u njegov motel i natrag. I s maskom u prodavnicu da kupi sve što unuci požele. Sa suprugom Sejdom prošeta prirodom i pazi da ni s kim ne dođe u kontakt. Korona žurke su, kaže, iza njega.

– Ponašam se primjereno, čuvam i sebe i druge, nema više zabava. I ta je bila jedna jedina. Prisjela mi je, izlazi mi i na oči i na uši – iskreno će Halid za 24sata.hr.

– Radimo skečeve po kući, smijemo se, pjevamo… Sejda im sprema omiljena jela, a što se kupnje tiče, sad su aktuelna kinder jaja. Skupljaju one igračkice, pa svaki dan kupimo nekoliko jaja. Ma, što god da požele, ja ću im stvoriti – priča Halid.

Kako kaže, šta je, tu je.

– Ne možemo riskirati, zdravlje je najvažnije. Svi koncerti su pomjereni do daljnjeg. Iskreno, ne znam do kada. Nemam novih informacija – rekao je Bešlić, koji se nada, baš kao i svi, da će se ova cijela situacija sa širenjem koronavirusa smiriti i da će se život uskoro vratiti u normalno stanje.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

"NA SRCU SI KAO TETOVAŽA"! (video)

Prvu svirku je održao 2010. godine a danas je jedan od vrhunskih pevača. Pre samo nekoliko sati izbacio je svoju novu pesmu koja nosi naziv “TETOVAŽA” Reč je o Robertu Bijeliću koji svojoj publici uvek pokloni nešto novo i drugačije. Robert je pop-folk i pevač narodne muzike. Samim tim od […]

Subscribe US Now