Halid Bešlić: Primam njemačku penziju, imam njemačke papire

admin
1 0
Read Time:41 Second

Halid Bešlić prije izvijesnog vremena postao je penzioner. Naime, sarajevski pjevač mesecima prima njemačku penziju jer je dvije decenije u Minhenu plaćao socijalno i penziono osiguranje.

„Ja sam non-stop na relaciji Sarajevo-Minhen. Imam njemačke papire, a nedavno sam dobio i njemačku penziju. Prije izvijesnog vremena sam počeo da primam njemačku penziju. Mala je to penzija. Bio sam član njemačkog udruženja muzičara, pa sam 20 godina plaćao tamo socijalno i penziono. Ja sam slobodan umjetnik, pa sam se prijavio kao jedinka i prijavljivao koncerte i ostale stvari. Osiguran sam i tamo i ovdje. To ne košta malo – 500 maraka me mjesečno iznosi osiguranje i to mi odbijaju od penzije“, rekao je svojevremeno pjevač za dnevni list Nova.

Iako je penzioner, Bešlić ne odustaje od muzike – radi punom parom i snima nove pjesme.

(express/nova.rs)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Nina Badrić pozirala: "Zaljubljena u more"

NINA Badrić oduševila je svoju ekipu na Instagramu novom fotkom koju je tamo objavila. Pjevačica je pozirala u crnom kupaćem kostimu na brodu. “Zaljubljena u more”, napisala je Nina, a fotku je za dva sata lajkalo gotovo osam hiljada ljudi. NINA Badrić oduševila je svoju ekipu na Instagramu novom fotkom […]

Subscribe US Now