Igor Vukojević i Grupa Zar objavili duet „Mikrokosmos“

Semir Kaljic
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Bosanskohercegovački pop pjevač, Igor Vukojević, pored svoje solo karijere, komponuje, piše pjesme, aranžira i producira za sebe i druge. Na taj način je došlo do saradnje sa grupom Zar, internacionalnim pop-rock bendom sa sjedištem u Minhenu i frontmenom benda, Amirom Pilavom, izvođačem sa specifičnom bojom glasa i pravim rokerskim identiteom.

Svoje glasove su ukrstili na pjesmi koja nosi naziv „Mikrokosmos“ i koja predstavlja priču o ljubavi prema bližnjem i pažljivo biranim. Pjesma govori o otuđenju čovjeka od čovjeka, i mogućnosti posjedovanja svog mikrokosmosa u koji se mogu staviti oni koje voliš i potom gdje je moguće zatvoriti vrata tog svijeta.

Nakon pjesme „Mikrokosmos“ planiramo objaviti i album. Na albumu se nalazi deset pjesama i to je jedan etno album i rock’n roll album. – izjavio je Amir Pilav, frontmen grupe Zar.

Pjesma „Mikrokosmos“ predstavlja jednu vrstu izolacije u individualni raj.

Pjesma govori o univerzalnoj ljubavi i malom svijetu koji čovjeka pokreće i ljudima koje možeš selektovati u taj svijet da se osjećaš dobro. Upravo ti mali svjetovi su sušina našeg postojanja, a sve što se negativno dešava u ostatku svijeta se u vašem anulira. Iz toga svijeta izlazimo veseli, nasmijani i puni nege pozitivne energije. To sve je mikrokosmos o kojem pjesma govori. – izjavio je Igor Vukojević, autor pjesme.

Videospot za pjesmu je rađen u Brčkom i Bijeljini, a za produkciju videospota je zaslužan Invenio Films.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Magic Fingers objavio singl “Top”

Magic Fingers je mladi umjetnik koji je do svoje 24. godine stekao brojne titule iz muzičkog svijeta. Magic Fingers je producent, reper, pjevač i DJ, a trenutno djeluje u sastavu Kartela kojeg čini skupina mladih umjetnika koji se bave različitim muzičkim žanrovima i koji rade fuziju muzike (hip-hop, funk, reggaeton, […]

Subscribe US Now