Jeste li znali: Evo zašto muškarci kleknu na koljeno kada prose djevojku

Semir Kaljic
1 0
Read Time:51 Second

Vaša bajka iz djetinjstva sa vitezom u sjajnom oklopu može biti djelimično istinita.

Tradicionalna prosidba sprovodi se tako što muškarac klekne na koljeno, i pruži ženi prsten. Ali kako je zapravo došlo do toga da partner treba da se spusti?
 
Nažalost ne postoje potvrđeni teorijski izvori ovog romantičnog gesta, ali postoji nekoliko teorija za koje se vjeruje da su tačne, piše kolektiv.me

U srednjem vijeku viteštvo još nije bilo mrtvo i formalan način udvaranja je bio verzija današnje veze. Klečanje je takođe protokol za mnoge ceremonijalne rituale i obrede, uključujući i one romantične vrste.

Srednjovijekovna umjetnička djela i literatura pokazuju vitezove sa savijenim koljenima pred njihovim vladarima u znak časti i poštovanja, ili kako kleče ispred plemkinja da izraze svoje vječno ropstvo i divljenje.

Također, ovakav pristup može se pronaći i u religiji. U mnogim religijama, oni koji vjeruju kleče na koljenima da iskažu svoje divljenje i poniznost pred Bogom.
 
Zato, kada kažete svom dragom “DA”, u isto vrijeme on vam pruža čast, poštovanje i vječnu ljubav.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Šako Polumenta dovodi “La Casa de papel” u region

Kralj dobrog provoda Šako Polumenta obradovaće svoju publiku u ponedjeljak premijerom svoje nove pjesme i spota “Tokyo” Šako je posebno ponosan na novi projekat, jer donosi pravo osvježenje i novinu kroz svoj novi spot “La Casa de papel” na balkanski način. Dok publika sa nestrpljenjem očekuje premijeru, pogledajte trejler za […]

Subscribe US Now