Kantautor Mladen Bur­nać, objavio je danas čak 3 nova video spota – za tri nova singla sa njegovog ak­tualnog albuma “Knji­ga poezije”

Semir Kaljic
1 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

U pitanju su pjesme: “Život je komedija samo”, “Ljubavnici” i “Ostavi te ljude”. Spotovi su pripremljeni još prije par mjeseci, međutim njihov izlazak je morao pričekati jer je Mladen u međuvremenu nastupao na 69. Zagrebačkom festivalu sa jednom drugom pjesmom. Posebnost ovih zanimljivih video uradaka je u tome što se u niti jednom Mladen fizički ne pojavljuje.

“Shvaćam da će mnogim ovo izgleda kao sulud potez – obzirom da se u pravilu nakon jednog videa, čeka bar par mjeseci na objavljivanje idućeg (kažu da toliko treba publici da počne doživljavati novu pjesmu). Međutim, nisam želio slijediti nikakva pravila, a osim toga i moj album je netipičan. Konceptualna zbirka poetskih pjesama – koje su povezane u cjelinu. A takve su i ove tri. One su nježne skladbe, bez uobičajenih refrena, a sa mnogo (meni) predivne glazbe uz harfu, saksofon i gitaru. Mislim da su stihovi ovih pjesama posebni i netipični u popularnoj glazbi (jer, oni govore o besmislu života, o strasti ljubavnika, o odlasku zbog snova..). Naravno da razumijem i da kao takve neće imati daleki ‘domet’ – ali oni pravi, rijetki, a meni važni slušatelji, će ih sigurno osjetiti i razumjeti. Također, nisam se niti fizički pojavio u ovim spotovima, jer nisam želio da moj lik (kakav god on bio, je’l), odvlači pažnju od stihova i glazbe. Mislim da je to slično kao i kada slušate glazbu na radiju, bolje doživite umjetnika samo kroz njegov glas i ono o čemu govori – to je po meni ispravnije i ljepše. Također mi je i jasno da će teško neki urednik na televizijama pustiti sva ova tri spota za redom – mada bi to bilo lijepo i hrabro.” rekao je Mladen.

izvor RitamBalkana

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Preminuo Igor Starović, pevač grupe "Divlji kesten"

Frontmen popularne grupe “Divlji kesten” Igor Starović preminuo je danas, posle kraće bolesti, u 56. godini, potvrđeno je “Novostima” u porodici. Igor je proveo 10 godina u bendu “Divlji kesten” gde je bio pevač, kompozitor i aranžer. Grupa je nastala 1992. godine za vreme rata i odmah su postali miljenici […]

Subscribe US Now