Miletova Kraljica trotoara zamalo da pripadne Đorđu Balaševiću

admin
1 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
VesnaLalic/Nova.rs

Pesma ”Kraljica trotoara” koja je proslavila Mileta Kitića, i koja se i danas rado naručuje u kafanama, prvobitno nije bila zamišljena kao narodna pesma. Priča je neverovatna kako je pripala pevaču i postala hit.

Njen autor Steva Simeunović imao je zamisao da pesma bude drugačijeg zvuka i da je izvede neki od tada aktuelnih pop pevača.

„Došao sam kod njega kući sa suprugom Martom, i on je listao svoju svesku sa pesmama i tada je naišao na “Kraljicu trotoara“ međutim rekao mi da nije za mene.

On je zamislio da se čuju zvuci dve gitare i da se tekst ispriča te da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića.

Ali Marti to nije bilo loše mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo“, ispričao je Mile.

Iako su pojedinci bili skeptični kada je ušao u studio da snimi ovaj hit, dvoje bliskih ljudi ipak je verovalo u njegov uspeh.

„Kad sam ušao u studio, Pera Zadravković koji je pravio aranžman nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu.

I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pesma ispadne tako kako ispadne.

Ja sam tad ispao hrabar, verovatno najhrabriji od svoje generacije.

Pljuvali su me za mnoge pesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup“ izjavio je pevač u emisiji “Iz profila“ pre nekoliko godina.

izvor Grand.online

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Udala se jedna od najzgodnijih pjevačica na estradi

Katarina Grujić udala se danas za svog vjerenika Marka Gobeljića. Pjevačica i fudbaler zakleli su se na vječnu ljubav pred članovima najuže porodice i prijateljima. Kako “Kurir” saznaje, veliko slavlje odloženo je za sljedeću godinu. Razloga za to je više, a prvenstveno zbog situacije sa koronavirusom i trudnoće u kojoj […]

Subscribe US Now