Mirela Salihović za Balkan Stars!

admin
0 0
Read Time:3 Minute, 19 Second

Mlada emetnica Mirela Salihović iz Bara bila je gost naše kuće gde smo popričali sa njom o svojoj karijeri kao i planovima za budućnost!

Pozdrav Mirela, dobrodošla u Balkan Stars. Možeš li nam se predstaviti, odakle dolaziš, čime se baviš?

Zovem se Mirela Salihović. Imam 18 godina i nedavno sam dovršila četvrti razred opšte gimnazije ” Niko Rolović ” u Baru . U slobodno vrijeme bavim se pisanjem poezije , kratkih priča , tekstova i dramske literature. Pored pisanja , bavim se uređivanjem časopisa , sajtova, televizijskih i radio emisija za mlade . Takođe,  pronalazim vremena i za uređivanje sopstvenog vloga na kome obrađujem teme koje povezuju umjetnost i psihologiju. Vlog na kome trenutno pišem o knjigama koje sam pročitala i filmovima koje sam pogledala a koje bih preporučila svojim čitaocima , može se pronaći na adresi  www.art-cology.blogspot.com. Pored vloga, nezaobilazni dio mojih svakodnevnih aktivnosti jeste i objavljivanje mojih pjesama i citata na mom Instagram profilu ciji je naziv @_thewavesofart. Među svojim aktivnostima izdvojila i članstvo u Učenickom parlamentu gimnazije kao i zvanje delegata u omladinskoj organizaciji Unija srednjoskolaca Crne Gore ( UNSCG ) . 

Koje bi pesme izdvojila ?

Od svojih rukopisa izdvojila bih : pjesme  ” Sve te sjenke u očima ” ; ” Bože , hvala ti”;  ” Revolucija u meni ” ; ” Oda ljubavi ” ; 
” Ne plači Džoan ” ; ” U ponoć ” ; “Valerijana ” ; ” Zeleno ” i druge. Kratke priče : ” Suncokreti ” ; ” Pismo Lusi ” ; 
” Miris zemlje posle kiše ” ; ” Krš ” ; i priču “Covjek koji se bojao nevidljivog ” . Dramske tekstove : ” Ivancok ” ; ” Smrt monaha Lavrentija ” ; ” Generacija nerodjenih ” ; ” Noć u Toskani ” ; ” La vita brevis ” i ” Ogledala i dalje. ” 
Da li je neki tvoj tekst možda završio na muzičkoj sceni ?
Takodje , oprobala sam se i u pisanju  pjesama za muzičko izvodjenje kakve su:
” Drži me ” ; ” Kolovoz ” i ” Ivana ” . 
Kakvi su ti budući planovi po pitanju muzičke karijere ?
Sto se muzike tiče , radim na jednom projektu o kome jos uvijek ne mogu posve sigurno pričati i dati zvanične informacije tako da ću samo reći da se po prvi put susrećem sa takvim vidom umjetnosti i da sebe prvi put mogu viđeti u potpuno drugačijem i slobodnom izdanju gdje umjesto olovke i papira , na koje sam navikla , koristim pokret ili glas. Potrebno je vrijeme da se čovjek navikne na takvu promjenu. Trenutno se nalazim u ulozi nekog ko mora naučiti kako da emocije stopi u glas a osjet u pokret. Nikada nisam razmišljala o tome koga bih mogla nazvati svojim muzičkim uzorom ali ako bih morala birati izvodjače koji su meni dragi onda bi to bili : Dino Merlin , Gibonni , Zeljko Joksimović i pokojni Oliver Dragojević a od svjetskih izvodjača: Beyonce , Rihanna , Justin Timberlake , Selena Gomez , Zella Day , Indila, ZaZ , Celine Dion, Bruno Mars, Sam Smith i Pink.
Za svoje studije odabrala sam Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu , odsjek dramaturgiju. S obzirom na to da su pisanje , književnost , režija i gluma moja velika ljubav i da njima pristupam sa velikom strašću , ne sumnjam da ću se na tom fakultetu odlično snaći i jednom dočekati Vašu ekipu sa nekom nagradom u ruci :))) .
Pored muzike, da li ima još nešto što bi izdvojila ?
U sferi mog interesovanja su još : psihologija , grčka mitologija , filozofija , istraživanje prirode , okeanologija i putovanja. Nedavno sam se počela baviti fotografijom i modelingom a prije par dana sam otpočela saradnju sa mladim glumcem i youtuberom Danilom Nikitinom. Radimo na prikazivanju ljepota mediterana, kulture , umjetnosti i cjelokupnog mentaliteta ljudi čiji je primorje dom. Saradjivala sam i sa pojedinim inostranim organizacijama koje prate modne trendove i diverzitet kultura širom svijeta i prikazuju ih svjetskoj javnosti. Imala sam priliku oprobati se i kao brend ambasador inostranih uticajnih brendova kao što : Just Strong , Aloha Kai Swimwear , Dutch Blend , Perditi i drugi. 
Navela si da voliš putovanja, koje bi destinacije posebno izdvojila ?
Od mjesta koje sam obišla najprijatnija sjećanja u meni bude gradovi : Atina , Solun , Sevilja , Bari , Tuzla i Sarajevo.
Kakvi su ti planovi za budućnost ? Hvala ti što si bila gost Balkan Stars-a, očekujemo te vrlo brzo sa nekim novim vestima 🙂
U budućnosti, voljela bih da se oprobam u kreiranju sopstvene modne linije i brenda. Veliki pozdrav ekipi redakcije Balkan Stars!
urednik Semir Kaljić Tetak
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Haos u emisiji Naša Nedelja na temu muško ženski odnosi

Gosti emisije bili su: Željko Vasić, Bane Mojičević, Jelena Mačić, Nataša Miljuš i Dragan Marinković Maca. Gosti u studiju su odgovarali na pitanja o pravilima flerta , koji su to muškarci a koje žene za izbegavanje , postoje li pravila na početku veze, da li je i šta komplikovano u […]

Subscribe US Now