Muzički festival Exit otkazan zbog loše epidemiološke situacije u Srbiji

admin
1 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Exit, najveći muzički festival u ovom dijelu svijeta, neće biti održan ove godine u periodu od 13. do 16. augusta, kako su ranije planirali organizatori.

Ova informacija je objavljena na službenim nalozima navedenog festivala na društvenim mrežama, a kao glavni uzrok otkazivanja navodi se loša epidemiološka situacija u Srbiji.

“Dragi prijatelji, kako se nakon našeg posljednjeg obraćanja zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila, a imajući u vidu da nam je zdravlje i bezbjednost svih učesnika festivala na prvom mjestu, obavještavamo vas da se obilježavanje 20 godina Exit festivala definitivno neće održati od 13. do 16. augusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Novo pomjeranje datuma festivala je jedan obiman i sveobuhvatan proces, koji izuskuje vremena, pa vas molimo za još malo strpljenja. Do kraja mjeseca ćemo objaviti datume za Exit 2021, a uskoro stiže i obavještenje u vezi prijava i opcija za refundacije. Budite dobro i čuvajte jedni druge”, stoji u objavi Exita na Facebooku.

Organizatori su ranije ove godine najavljivali da će Exit uprkos cjelokupnoj situaciji ipak biti održan i to u bliskoj saradnji s Nacionalnim kriznim štabom Republike Srbije, a kao jedna od mjera navodio se smanjen kapacitet Exita na pola od uobičajenih 55.000 posjetilaca po danu.

Također, najavljivali su i zatvaranje pojedinih rovova i opkopa u kojima inače bude smješteno oko 40 pozornica i zona.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

Više od 340 potpisnika peticije: Zabrana veselja ih dovela u tešku poziciju

Opet je u pitanje doveden opstanak muzičara, fotografa, snimatelja, kuvara, konobara, dekoratera, vlasnika salona vjenčanica i svih koji učestvuju u organizaciji svadbi, proslava i sličnih okupljanja Odluka nadležnih da zbog ponovnog rasta broja zaraženih koronavirusom opet zabrane veselja, dovela je u tešku poziciju vlasnike ugostiteljskih objekata ali i sve one […]

Subscribe US Now