NAJKVALITETNIJI preparat od SLATKOG PELINA, biljke koja dokazano djeluje i vrlo je jak saveznik u borbi protiv korona virusa, bakterija i infekcija, proizvodi se u Mostaru!

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Oči čitavog svijeta uprte su u neporcjenjivu važnost očuvanja zdravlja. Ne možemo ga kupiti novcem, ne možemo utjecati na puno toga što se događa, ali možemo preventivno reagirati, jer kako kažu, bolje spriječiti – nego liječiti.

S obzirom na virus koji je poput nevidljivog neprijatelja stopirao svijet, većina populacije živi u strahu za zdravlje svojih najbližih, pogotovo ako su starije životne dobi

Nova istraživanja u borbi protiv ove nimalo zavidne situacije, iznjedrila su jako zanimljiva saznanja.

Posljednijh dana, mediji su prenosili vijest o biljci slatkog pelina čija se učinkovitost u borbi protiv korone temelji na fitoterapijskoj osnovi.

Naime, ekstrakti slatkog pelina imaju antivirusno djelovanje, a istraživanje o djelotvornosti slatkog pelina iznenadila je znanstvenike s instituta u Potsdamu.

Njihovi rezultati u liječenju oboljelih od Covida-19, bude nadu u skori početak kliničkih ispitivanja. Slatki pelin najčešće se koristi kao lijek protiv malarije. Također, koristi se i kod bakterijskih infekcija poput dizenterije i tuberkuloze; kod bolesti uzrokovanih raznim parazitima i grinjama; kod gljivičnih infekcija; kod virusne infekcije poput prehlade. Između ostalog učinkovit je i u liječenju želučanih problema, vrućice, žutice, psorijaze, gubitka apetita, poremećaja krvnih žila, zatvora, problema sa žučnim mjehurom, bolnih menstruacija, boli u zglobovima (reumatizam), kao i kod raznih autoimunih poremećaja.

Doktor prirodne medicine Alen Azarić, započeo je najpre ispitivanje, a zatim i proizvodnju najkvalitetnijeg preparata od slatkog pelina.

Sa svojim timom, Azarić ovaj preparat proizvodi u Mostaru, a podsećanja radi, o lekovitosti slatkog pelina i njegovog delovanja na korona virus, Alen je pričao još u januaru, što su naučnici u Nemačkoj potvrdili u septembru.

„Još u januaru sam govorio o lekovitosti biljke slatki pelin i njenoj učinkovitosti u liječenju mnogih oboljenja, ali i korona virusa. Nekoliko meseci kasnije, Nijemci su uradili studiju u kojoj sve to tvrde. Nije i nikada mi neće biti jasno zašto ljudi čekaju da nam neko plasira priče da bi vjerovali u njih, jer sam o tome pričao prije gotovo devet mjeseci“ – rekao je Azarić nedavno za naš portal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Lena Kovačević obradila veliki hit grupe Đogani

U okviru radijskog projekta “Zvijezde pjevaju zvijezde 90” obradu velikog hita “Ljeto je” predstavila je Lena Kovačević. Ovu pjesmu u originalu izvodi grupa Đogani, a Lena se potrudila da joj udahne potpuno novi zvuk i svakako približi nekoj novoj publici. Gostujući na Radiju S u emisiji Odašiljač voditelj se našalio […]

Subscribe US Now