Prije 20 godina preminuo Rođa Raičević

admin
0 0
Read Time:57 Second

Juče se navršilo 20 godina od smrti jednog od najpoznatijih kantautora devedesetih godina, Rođe Raičevića.

Talentovani Nikšićanin preminuo je u 44. godini života, a ostao je upamćen po mnogim hitovima, ali i po preranom i misterioznom odlasku.

Rođen je 11. jula 1957. u Nikšiću. U svom rodnom gradu je završio osnovnu i nižu muzičku školu, srednju je pohađao u Podgorici, a nakon toga je studirao na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu gdje se preselio 1976. godine.

Kao talentovani pijanista i pjevač je gledao da iskoristi svaki trenutak radeći i usavršavajući se, te je tako u prvim godinama karijere ljeti vrijedno radio u Starom Gradu u Budvi i nastupao po beogradskim klubovima i kafanama.

Jedno vrijeme bio je član sastava Rokeri s Moravu, pa član orkestra Miše Mijatovića, da bi prvi veći autorski uspjeh imao s pjesmom “Godine idu”, koju je snimila Nada Topčagić.

Sarađivao je sa mnogim poznatim pjevačima kao što su Lepa Brena, Mira Škorić, Slavko Banjac, Dragica Radosavljević – Cakana, Buba Miranović, Ana Bekuta, Biljana Jevtić, te su ga zbog toga nazivali novim Tomom Zdravkovićem.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Udaje se žena od sultana!?

Pevačica Tijana Milentijević popularnost je stekla svojim hitom “Žena od sultana”, a njena najnovija objava na Instagramu privukla je veliku pažnju. Tijana je bila na svadbi gde je uhvatila bidermajer, te je sa osmehom na licu poručila da je sledeća. Inače, Tijana je već neko vreme u vezi sa bugarskim […]

Subscribe US Now