SAD razmatraju zabranu TikTok – a?!

admin
3 0
Read Time:1 Minute, 56 Second

Sjedinjene Američke Države razmišljaju da zabrane kineske društvene mreže, uključujući TikTok, izjavio je sekretar SAD Majk Pompeo.

Pompeo je predložio taj korak tokom intervjua na Fox vestima kod Laure Ingraham, i dodao je da su razmatranja prilično ozbiljna.

Ingraham je Pompea pitala da li SAD treba da razmotri zabranu upotrebe kineskih aplikacija za društvene medije, „naročito TikTok“.

Vrhovni diplomata Vašingtona dodao je da ljudi trebaju preuzeti aplikaciju „samo ako žele svoje privatne podatke u rukama Komunističke partije Kine“.

“TikTok vodi američki izvršni direktor, sa stotinama zaposlenih i ključnih lidera u oblasti bezbednosti, sigurnosti, proizvoda i javne politike ovde u SAD”, rekao je portparol TikTok-a u izjavi posle Pompeovih komentara.

“Mi nemamo veći prioritet od promocije sigurnog iskustva sa aplikacijama za naše korisnike. Nikada nismo dali korisničke podatke kineskoj vladi, niti bismo to radili ako nas pitaju.”

Pompeove primedbe dolaze tokom vremena pojačanih tenzija između Sjedinjenih Država i Kine, koje su se prelile u nekoliko arena, uključujući nacionalnu bezbednost, trgovinu i tehnologiju.

TikTok – koji je u vlasništvu startup kompanije BiteDance sa sedištem u Pekingu – više puta su kritikovali američki političari koji su optužili video aplikaciju kratkog formata da je pretnja nacionalnoj bezbednosti zbog veza sa Kinom. Oni tvrde da bi ta kompanija mogla biti primorana da “podržava i sarađuje sa obaveštajnim radom koji kontroliše Komunistička partija Kine”.

TikTok je ranije rekao da deluje odvojeno od BiteDance. Kaže da se njegovi podatkovni centri nalaze u potpunosti izvan Kine, te da nijedan od tih podataka ne podleže kineskom zakonu. Podaci o korisnicima u SAD-u se čuvaju u Sjedinjenim Američkim Državama, sa rezervnom kopijom u Singapuru, prenosi TikTok. Portparol kompanije je u maju rekao za CNN Business da misli da su pitanja nacionalne bezbednosti “neosnovana”.

Aplikacija je eksplodirala na popularnosti u Sjedinjenim Državama i drugim zapadnim državama, postajući prva kineska platforma za društvene medije koja je stekla značajnu privlačnost kod korisnika izvan svoje matične zemlje. Preuzeto je 315 miliona puta u prva tri meseca ove godine, što je više kvartalnih preuzimanja nego bilo koja druga aplikacija u istoriji, navodi analitička kompanija Sensor Tover.

Kompanija je takođe naišla na blokade puta na drugim mestima. Prošle nedelje je indijska vlada saopštila da će zabraniti TikTok i druge poznate kineske aplikacije, jer predstavljaju “pretnju suverenitetu i integritetu”. Napetosti između Indije i Kine eskaliraju nakon sukoba duž himalajske granice.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
33 %
Sleepy
Sleepy
33 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
33 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Next Post

KONAČNO!!! Dušan Petrović objavio rezultate testa na KORONU!

Popularni fotograf i insfluenser Dušan Petrović podelio je sa svima lepe vesti.  Dušan je dvanaest dana ležao u bolnici i borio sa korona virusom, gde je često obaveštavao svoje pratioce o svom zdravstvenom stanju i apelovao na sve ljude da se čuvaju. Nedavno, Dušan je pre izlaska iz bolnice opet testiran na […]

Subscribe US Now