Sony najavio PlayStation 5!

PlayStation 4 se pojavio 2013. godine, kada je predstavljao novu reč tehnike konzola i ubrzo je postao najpopularniji uređaj, koji se našao u velikom broju domova, a brojke govore da je ukupno prodato preko 80 miliona uređaja za oko pet godina.

Nakon velikog broja malih najava i slučajnih otkrivanja informacija, kao da neki programeri i studiji već sad rade na igrama za novu generaciju, Sony je konačno rešio da potvrdi da se radi na PlayStation 5 konzoli.

Kenićiro Jošida, predsednik kompanije Sony, potvrdio je da se radi na PlayStation 5 konzoli, preneo je Rojters. Konzola bi trebalo da se zove PlayStation 5, prateći dosadašnju praksu imenovanja hardvera u kompaniji, ali to nije potvrđeno.

Sony bi trebalo da završi rad na novom gejming hardveru u naredne tri godine, što znači da bi PS5 ili kako god se konzola zvala, mogla da se pojavi 2021. godine u prodaji. Umesto da se koncentriše na striming igara preko interneta, glasine tvrde, da Sony želi da igre izgledaju lepše i da bi nova konzola mogla da podržava i igranje starijih naslova.

 

Izvor : mondo.rs

Povezane vesti

Leave a Comment