TikTok prešao Instagram i Facebook: Najpopularnija aplikacija u 2021

admin
1 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

I nekoliko godina poslije debitovanje ove društvene mreže, TikTok manija ne jenjava. Prema izvještaju eptopije, najpopularnija aplikacija sa najvećim brojem preuzimanja tokom prošle godine bio je upravo TikTok.

Populariniji od Instagrama i Facebooka

Instagram i Facebook su godinama najpopularnije aplikacije u skoro svim zemljama svijeta. Iako je djelovalo nemoguće, TikTok je promijenio taj trend.

Facebook i dalje ima najviše korisnika, ali TikTok bilježi veći rast i više preuzimanja na godišnjem nivou.

Kineska platforma za dijeljenje video snimaka je jedina društvena mreža koja nije u vlasništvu kompanije Meta (nekada Facebook) i koja je među pet najviše preuzimanih aplikacija na svijetu.

Najpopularniji i u Americi

TikTok je u 2021. bio najpopularniji i u Americi.

Iako je bivši predsjednik SAD Donald Tramp pokušao da zabrani tu aplikaciju u SAD i proglasio je „rizičnom za nacionalnu bezbjednost“, to nije spriječilo 94 miliona Amerikanaca da je preuzmu tokom prošle godine.

U Americi je TikTok na prvom mjestu i bio je za oko 30 odsto više preuziman od drugoplasiranog Instagrama tokom prošle godine, čineći kinesku društvenu mrežu najpopularnijom u toj zemlji u 2021.

Sve stariji korisnici su na TikToku

TikTok je u početku bio platforma na kojoj su korisnici dominantno bili tinejdžeri ili mlađi od 29 godina.

Ipak, tokom 2021. godine, ta situacija je počela da se mijenja. Prema podacima statista, čak 53 odsto korisnika u SAD je starije od 30 godina.

Taj broj značajno opada u populaciji iznad 50 godina sa svega 10 odsto udjela, a broj korisnika između 30-49 godina se skoro izjednačio sa onim od 10-29 godina.

Više od pola milijarde ljudi preuzelo TikTok tokom prošle godine

Pored SAD i Kine, TikTok je i globalno najpopularnija aplikacija.

Ova mreža je preuzeta 656 miliona puta i zauzima prvo mjesto po broju preuzetih aplikacija u svijetu.

I to nije sve. Aplikacija CapCut, koju korisnici TikToka koriste za uređivanje videa, bila je popularnija od muzičkog servisa Spotify.

Rast brži od Facebook nekad

Pred kraj prošle godine TikTok je imao milijardu korisnika mjesečno. Ovo je upola manje od Instagrama, na kome je taj broj dvije milijarde, ali je TikTok takav uspjeh postigao u veoma kratkom roku.

Facebooku je bila potrebna decenija da dostigne broj korisnika, do koga je TikTok došao za svega par godina.

Iz svega ovoga zaključujemo da će TikTok još dugo biti dominantna društvena mreža na svijetu i da će, po sadašnjim trendovima, možda prestići Instagram i Facebook po ukupnom broju korisnika.

izvor Nova.rs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Slavni glumački par sa Bosfora ne krije sreću: Objavili nove fotografije

Iako ni sami ne znaju koliko puta su ih turski mediji razvodili i ponovo sastavljali, slavni glumački par Burak Ozcivit i Fahriye Evcen, redovno objavljuje svoje fotografije na Instagramu.  Po mnogima najljepši glumački par sa Bosfora, ne kriju da su sretni i zaljubljeni, a čini se i da svaki slobodan trenutak provode zajedno sa svojim sinom.  […]

Subscribe US Now