VELIKO SRCE ZOKIJA ŠUMADINCA

Semir Kaljic
2 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

Već možemo reći tradicionalno Zoki Šumadinac pred Božić već četvrti put zaredom obraduje decu koja se nalaze u sigurnim kućama, svratištima ali i decu koja su teško obolela.

Da je veliki humanista i da oboožava svu decu, dens zvezda Zoki Šumadinac je i ove godine juče posetio par ustanova gde su deca najugroženija. Naša ekipa je krenula sa Zokijem i njegovim saradnicima kako bi zabeležila ovaj zaista nesebičan gest. Dok smo posetili jednu ustanovu pitali smo Zokija, zbog čega ovo sve već godinama radi i da li mu još neko pomaže oko projekta, evo šta je Zoki odgovorio.

  • Lično mislim da ne treba postojati razlog da pomognemo nekom, jel svi smo ljudi, barem se tako nadam. Treba svima TJ koliko možemo pomoći drugima jel je pomoć nesebična kao bumerang. Pomogneš drugome nesebično a tebi se isto tako vrati trodublo. I kad smo kod vraćanja, netreba a i ne mora da vam se vrati kroz novac, ima milion drugih načina da vam se vrati po dobru. Trebamo brinuti jedni o drugima, jel smo svi Božija deca, niko danas u izobilju svega nebi trebao biti gladan i bos. Naravno akcija se zove Zoki Šumadinac sa prijateljima, zato što su mnogi učestvovali u akciji među njima i produkcija Universal, pevač iz slovenije Davor Lazić i mnogi drugi. Hvala svim dobrim ljudima koji su izašli u susret a one firme koje su odbile bilo kakvu donaciju TJ čeoni ljudi koji stoje iza tih firmi, neka se zapitaju da li im je savest čista.
    Nastavili smo dalje oko podela paketica za decu, ali ne samo paketića, bilo je i garderobe, obuća, dva praseta pecena su isporučena sigurnim kućama i to u Beogradu i Kragujevcu. U obe kuće je uručeno i po tri kilograma domaćih kolača kako bi majke sa decom dostojanstveno proslavili najveći pravoslavni praznik. Obišli smo i dva dečija svratišta u Beogradu i jedno u Novom Sadu gde smo se susreli sa problematikom te dece. Deca koja rade na ulici ovoga grada imaju veliki problem jel ih novosađani često vređaju, ponižavaju, bilo je čak i fizičkih napada. Na kraju smo sa Zokijem posetili ugroženu decu romske nacionalnosti u Beogradu. Da naglasimo samo da su sva deca uz paketiće dobila i domaće pravljene kolače. Kolače su pravile vredne domaćice iz Beograda, Kraljeva i Gornjeg Milanovca. To svakako nije sve, Zoki je obišao porodicu Jeftić iz Mladenovca gde je uručio 600 eura na ime dvomesečne terapije njihove ćerke, takođe smo posetili i porodicu Tomović u Kragujevcu gde je Zoki uručio 400 eura na ime tromesečne terapije za malog Bogdana.
    Ove godine nismo mogli ulaziti zbog korone na više mesta ali to Zokiju nije smetalo da sa svojim prijateljima dostavlja na ulaz centara. I na kraju da pozovemo sve koji žele da se pridruže akciji Zokija Šumadinca da to učine jel Zoki ovde ne staje. Sada se usresredio na prikupljanja novca oboleloj deci kojoj treba veliki novac kako bi se izborila za svoj život.
    Zoki je naš obilazak zaključio ovim rečima.
  • Darujmo drugima, kako bi se mi sami bolje osećali i bili dostojni sebe videti u ogledalo. Darujmo koliko možemo jel Božić kao i svi praznici su za sve ljude ovog sveta.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Severina zaustavljala promet u izazovnoj haljini: "Paloma nera putuje"

Hrvatska pjevačica Severina objavila je novu sliku na Instagramu koja je prikupila više od 45.000 lajkova. Na fotografiji, Severina pozira u zelenoj haljini i zaustavlja automobile na zagrebačkoj glavnoj saobraćajnici. “Paloma nera putuje na daleke obale…”, napisala je pjevačica na Instagramu. U komentarima, pratioci su je pitali trebali li joj prijevoz. “Jel stao itko?!”, glasio je […]

Subscribe US Now