VEROLJUB JEFTIĆ : “SVE ŠTO SMO NASLEDILI OD NAŠIH PREDAKA NIJE NAM OSTAVLJENO ZA NAS, VEĆ DA SE PRENOSI SA GENERACIJE NA GENERACIJU, ZA SVA BUDUĆA POKOLJENJA”

Semir Kaljic
1 0
Read Time:2 Minute, 57 Second

Kad se rodila ljubav prema glumi?

Ljubav prema glumi rodila se polaskom u Osnovnu školu. Tad su krenule dramske radionice, recitacije, a i dramska sekcija u okviru KUD-a „Branislav Nušić“ iz Resavice, gde sam i krenuo sa svojim prvim pozorišnim koracima. Nije tu odmah bila samo gluma, bilo je tu svačega…folklor, sviranje gitare i bubnjeva, igrao sam rukomet… ali, kako je vreme odmicalo sve je to vodilo ka glumi i koristilo za tu vrstu umetnosti za koju sam se opredelio.


Šta je presudno bilo da staneš na daske koje “život znače?

Zavoleo sam taj posao još kao dete, i imao tu sreću da se bavim poslovima koje volim da radim i koji me ispunjavaju. Verovatno je presudno bilo moje „odrastanje“ u KUD-u i gledanje kako stariji glumci, među kojima je bio i moj otac, „oživljavaju“ na sceni sve te likove iz mnogobrojnih drama.


Iza tebe su brojne uloge, na koju si posebno ponosan?

Ponosan sam na svaku. Danas nije ni malo lako dobiti ulogu i raditi neki film ili seriju, tako da sam ponosan na svaku koju sam odigrao, a nadam se da će ih biti još dosta. Ako trebam neku dosadašnju da izdvojim to je uloga „Pandura“ u „ Korenima“ zato što sam kadar delio sa Žarkom Lauševićem, glumcem prema kome imam neopisiv osećaj poštovanja i divljenja, i za koga smatram da je jedan od najboljih svetskih glumaca.


U projektu “Zvona Noter Dama”, si glumio “Svetog Đorđa”, kakav je osećaj biti na trenutak u telu “Svetog Đorđa”?

Sv. Đorđe je moja krsna slava. Na taj dan mi se i sin rodio. Kada mi je Aleksandar Avramov ponudio da u filmu, i spotu za pesmu „Zvona Noter Dama“ igram Sv. Đorđa bio sam oduševljen. To nije velika uloga u spotu, jedna-dve scene su u pitanju, ali na samu pomisao da igram Sv. Đorđa bio sam oduševljen. Mislim da smo uradili odličan posao i da će to biti film kakav do sada nije viđen kod nas. Bravo za celu ekipu koja je učestvovala u stvaranju istorije, i veliko bravo i hvala, Aleksandru Avramovu na idejama i realizaciji istih, što se pesama, video spotova i filmova tiče. Želim mu da se još dugo godina uspešno bavi time.  


Po mnogima prave vrednosti su izgubile sjaj, šta je po tebi smisao života?

Uh, to je kompleksno pitanje, što se tiče smisla života…  da ne bih sad ulazio u neku filozofiju, probaću što kraće da odgovorim na to pitanje… mislim, da ne treba težiti nekom smislu života već da treba životu, koji nam je dat, naći svrhu svog sopstvenog postojanja, a time bih se nadovezao na prvi deo tvog pitanja, a to su prave vrednosti u životu… to su, po mom mišljenju, zdrava porodica i vraćanje svojoj sopstvenoj tradiciji i kulturi.


Po tvom mišljenju hoćemo li moći vratiti neke stvari na pravo mesto i kao narod krenuti putem vere i pravednosti?

Naravno da hoćemo. Sve što smo nasledili od naših predaka nije nam ostavljeno za nas, već da se prenosi sa generacije na generaciju, za sva buduća pokoljenja. Težak posao je pred svima nama. Izvrću nam istoriju, srozavaju kulturu… Ako hoćeš da uništiš neki narod, uništi mu obrazovanje, jezik, kulturu, omladinu… svedoći smo šta se sve dešava i prikazuje na televiziji danas… na sreću ima puno dobrih i pametnih ljudi koji vaspitavaju svoju decu kako treba… ovom zemljom su hodali, hodaju i hodaće junaci i ja se ne plašim za naš narod.


Poruka za sve naše građane?

Živ mi, zdrav, srećan i veseo bio narode, na mnogaja ljeta ! Živela Srbija !

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

“DA SREĆA IMA OČI” OSVAJA REGION !!!

Ovaj mladi pevač Iz Bosne, koji živi u Kninu u Hrvatskoj, opasno je skrenuo pažnju na sebe svojim prvim singlom. Nije ni sam verovao, kada je pesmu čuo prvi put i kada je otpevao, da će pesma privući ovoliku pažnju, kada se pojavila na youtube. Put od anonimosti do pevačkih […]

Subscribe US Now