YU grupa obilježila 50 godina postojanja

admin
1 0
Read Time:59 Second

Na današnji dan prije 50 godina, osnovana je YU grupa, jedan od najdugovječnijih sastava na ovim prostorima čije su pjesme obilježile brojne trenutke mnogih generacija.

Na današnji dan prije 50 godina, osnovana je YU grupa, jedan od najdugovječnijih sastava na ovim prostorima čije su pjesme obilježile brojne trenutke mnogih generacija. Grupa koju su osnovali braća Dragi i Žika Jelić, svoj muzički put započela je davne 1970. godine. U međuvremenu, karijeru ove grupe obilježili su hitovi poput pjesama “Crni leptir”, “Dunavom još šibaju vetrovi”, “Mornar”, “Čudna šuma” i brojni drugi.

Članovi benda oglasili su se na društvenim mrežama povodom ovog velikog jubileja te su se zahvalili svima koji su doprinijeli radu benda.

“Na današnji dan prije 50 godina YU grupa je započela svoj rock and roll put. Dragi naši, hvala vam za sve”, poručili su iz grupe.

Proslava 50 godina postojanja kultnog benda bit će propraćena mnoštvom događaja, a vrijedi izdvojiti promociju izdanja “50 godina YU grupe” koje će na zajedničkoj promociji 4. decembra predstaviti izdavačke kuće Croatia Records i PGP-RTS.

Proslava velikog jubileja trebala je biti obilježena danas i velikim koncertom u Beogradu međutim zbog epidemioloških uslova u Srbiji, koncert je otkazan. 

(Klix.ba)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Svega dva posto svetske populacije ima zelene oči

Svega dva posto svetske populacije ima zelene oči, od toga više žena nego muškaraca, a najviše ih živi u Evropi. Osobe sa zelenim očima su posebne po mnogo čemu, a to su potvrdili i stručnjaci. Oni smatraju da su osobe s ovom bojom očiju veoma ranjive, verne u prijateljstvu i […]

Subscribe US Now