Zdravko Čolić: Apsolutni vlasnik titule vanvremenska zvijezda

Semir Kaljic
0 0
Read Time:2 Minute, 10 Second

Muzički velikan, koga vole sve generacije, Zdravko Čolić primio je najznačajniju radijsku nagradu, Naxi Zvijezdu za sva vremena, koja svjedoči o njegovoj neprolaznosti i popularnosti širom bivše Jugoslavije.

Od kako se dodjeljuje, nagrada “Naxi Zvijezda” sinonim je za najveće muzičke zvijezde i stvaraoce čiji rad je obilježio prethodnu godinu. Sa željom da inspiriše i podstakne, Naxi radio je 2011. godine ustanovio nagradu za pjesmu godine, koja je 2018. godine prerasla u “Naxi Zvijezdu” jedinu radijsku nagradu u regionu. Priznanje se dodjeljuje u više kategorija, a priznanje Naxi zvijezda za sva vremena govori o bezvremenskom značaju pojedinaca, čiji je sveukupni rad postao dio nasleđa generacija.

Kada je Zdravko Čolić u pitanju, ovo priznanje dolazi u trenutku kada se u istoriju domaće muzike upisao kao prvi izvođač sa ovih prostora koji je održao šest uzastopnih koncerata u Areni u Beogradu. Pjesme Zdravka Čolića čine samu srž domaćih radio stanica, a on sam kaže da je radio najvažniji za pjevače.

“Radio je za pjevače najvažniji mediji. Kada te radio “zavrti”, to je jako važno. Ako vas radio pušta, onda možete da se nadate i daljim uspjesima u karijeri”, istakao je popularni Čola.

Kada je u pitanju nagrada “Naxi zvijezda za sva vremena”, Zdravko ističe da ga nagrade uvijek motivišu, ali da mu je ova posebno draga jer ga asocira na početke i podsjeća ga na prve festivale i nastupe.

“Ovo je nagrada koja se tiče cijele moje karijere. Srećan sam stvarno! Ovakvo priznanje te još više obavezuje. Dobijajući ovu nagradu prisjećam se i podsjećam početaka svoje karijere, prvih festivala, prvih ploča… Hvala vam puno za ovu nagradu. Svako priznanje inspiriše, posebno ako znam da dolazi od publike”, kaže Čolić.

“Ova nagrada sasvim sigurno zasluženo ide u ruke čovjeku, koji je sastavni dio Naxi radija. Njegove pjesme slušamo u svakom satu, radujemo se kada ga vidimo, uvijek idemo na njegove koncerte i istinski ga obožavamo. Sigurna sam da je, na ovaj način, ispunjena i želja slušalaca da ovim najznačajnijim priznanjem nagradimo Zdravka Čolića”, istakla je Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija.

Zdravko Čolić je nesumnjivo sinonim za trajanje i najveću popularnost koja se može dostići na našim prostorima. Objavio je petnaest albuma, prvi je koji je održao čak tri koncerta na “Marakani”, 2011. godine održao je koncert na Ušću pred više od 100,000 ljudi, a Arenu u Beogradu je rasprodao devet puta. Do ovog broja rasprodatih koncerata u Areni došao je krajem 2019. godine, kada je na tom mjestu nastupio čak šest puta za redom. Zbog ovoga su ga slušaoci Naxi radija nagradili i priznanjem “Naxi Zvijezda za koncert godine”.

izvor nova.rs

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleppy
Sleppy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

AMAR ZA BALKAN STARS : "Da snimam jos više covera, mnogo klipova za ljude koji me vole i prate"

Pevač, Youtuber, kad je počela ljubav prema ovom vrstom posla? Što se tiče muzike, od malih nogu sam počeo pjevati, svirati gitaru i pisati pjesme. Kako je vrijeme prolazilo, muzika je sve dublje ulazila u krv i postajala dio mene. Učestvovao sam na raznim muzičkim manifestacijama, takmičenjima , festivalima, snimao […]

Subscribe US Now