Koncert posvećen Usniji i Tozovcu: Udovica pevača prvi put u javnosti posle sahrane

admin
1 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Koncert posvećen Usniji i Tozovcu: Udovica pevača prvi put u javnosti posle sahrane

Koncert “Zvezde među zvezdama” u znak sećanja na Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca, legende narodne muzike održan je u KC Vlada Divljan, a među mnogobrojnim gostima našla se i supruga pokojnog pevača, Emilija Mima Živković, kojoj je ovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti. Nakon što je zauzela svoje mesto u koncertnoj dvorani, predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i organizator ovog događaja, prišao je i pozdravio Emiliju.

Ona je otkrila kakve uspomene budi i šta za nju predstavlja događaj.

– Pre svega mi znači to što se mog Dragana sećaju, što mladi ljudi pevaju njegove pesme i to što je sve što seća na Tozovca lepo i dobro. Ovo je bila njegova želja, on je imao običaj da govori za sve što je stvorio: “Pevaće to neki mladi, novi klinci” – otkrila je ona.
Na koncertu su nastupili Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Renato Henc, Vesna Dimić , Ivana Tasić i Danilo Živković, i oživeli sećanje na muzičke velikane, a izvođače je pratio Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Voditelj programa bio je Željko Stefanović.
Koncerte „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.

 

Foto Semus

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

SRUŠILA TRENDING SVIH ZEMALJA U REGIONU Teodora obara sve rekorde sa novim albumom “Žena bez adrese”

Nakon što je pre samo nedelju dana objavila svoj drugi studijski album pod nazivom “Žena bez adrese”, Teodora je napravila potpunu pometnju na muzičkoj sceni. Naime, samo pet sati od objavljivanja jedanaest novih pesama Teodora je srušila trending širom regiona. Sve pesme sa albuma “Žena bez adrese” našle su se […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now