Željko Stanojević : Iz svog života otjerajte ljude sa kojima nemate iste poglede na svijet, iste ciljeve, misli i pozitivan stav!

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

IME I PREZIME: Željko Stanojević

ZANIMANJE: Voditelj / Face TV Sarajevo

IZ SVOG ŽIVOTA”OTJERAJTE”LJUDE SA KOJIMA NEMATE ISTE POGLEDATE NA SVIJET,ISTE CILJEVE,MISLI I POZITIVAN STAV!

 

Prije svega jako zanimljiva tema, a onda već posebno psihološko pitanje. Ja se nikada nisam vodio određenim savjetima za rješavanje bilo kojeg problema, a smatram da takvi i ne postoje. Međutim, živimo u vremenu kada su problemi svakodnevnica, a miran i staložen život nešto nedostižno( osim ako ste pećinski čovjek pa niste u toku sa dešavanjima.) Problem kao problem ne postoji, a da se ne može riješiti dobrim i kvalitetnim razgovorom. Ja sam po prirodi ters i većinu vremena smatram da sam u pravu, tako da dragi čitatelji svakako nemojte slijediti moj primjer. Svako od nas ima posebne poglede na svijet, probleme, realnu i iskrivljenu sliku sebe i društva. Ako ne možete riješiti problem razgovorom onda rješenje i ne postoji. Tako je i sa međuljudskim odnosima. Tu problemi dolaze iz ničega tj. neosnovane ljubomore, dosadnim privatnom životom, guranjem nosa gdje im nije mjesto. Ja bih se držao kratkih savjeta, jer ko ne zna ugoditi sebi ne zna ni drugome. Oko sebe imajte ljude koje volite i koji vam znače. Ne hvalite se prolaznicima i usputnim ispijačima energije. Iz svog života “otjerajte” ljude sa kojim nemate iste poglede na svijet, iste ciljeve, misli i pozitivan stav! Ako ste okruženi ljudima koji vam zaista znače i znaju vas kao svoj džep, onda problema neće ni biti, a samim tim ne morate tražiti ni razne savjete. Kada se vratite na prethodnu rečenicu za tjeranje ljudi i iste stavove, možda pomislite da nisam u pravu i da se različitosti privlače?! Zapamtite jedno, živimo u vremenu gdje je čovjek čovjeku vuk. Ne trebamo se praviti fini pred očima javnosti i živjeti uz moto starih motivacionih citata. Kakve su vam misli takav vam je i život. I još nešto, kada vam kažu da se o ukusima ne raspravlja, vjerujte mi, da se i te kako raspravlja! Isto je i sa ljudima, ili vam neko odgovara ili ne. Ako je odgovor ne, zašto je još uvijek u vašem okruženju?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Amela Zuković : Krila sam Eurokrem koji nisam htela deliti sa svojih pet sestara!

Ime i prezime: Amela Zuković 18.11.1963godina, Sarajevo Zanimanje: Pevačica Izdvojićemo neke od njenih pesama: 1.Tuđe usne 2.Žena kao ja 3.Ti imaš ljubav novu 4.Ja sam ciganka mala 5.Amela 6.Najljepša ciganka 7.Ti me čekaj 8.Žena sa Balkana 9.Čekala sam… Proglašena je za pevačicu godine i to čak 1997god, 1998god i 1999godine. […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now