Navika koju sam zadržao iz detinjstva je, svakako, deo moje prirode i svodi se na pravljenje planova i sanjarenje u časovima dokolice.

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Ime i prezime: Nebojša Filipović – Medeni Mesec

DETINJSTVO PAMTIM PO…

Detinjstvo pamtim po velikom zajedničkom dvorištu mog stambenog bloka i velikom broju drugara iz komšiluka sa kojima sam se igrao u njemu (u jednom trenutku čak četrdesetoro).

NAJVEĆA “ZLOĆA”KOJU SAM U DETINJSTVU URADIO JE?

Bio sam sam kod kuće pa sam pozvao svog drugara Tomicu da se igramo; u jednom trenutku smo počeli da se rvemo i u žaru borbe prevrnuli ‘Singericu’- mašinu za šivenje koja je u to vreme bila prava retkost, veoma skupa i omiljena stvar moje majke..

Naravno, posle prevrtanja, mašina je bila prilično oštećenja..

ZAMIŠLJAO SAM DA ĆU BITI…

Zamišljao sam da ću biti policajac kad porastem, voleo sam pištolje i uniforme; to je naravno bio uticaj okoline- bilo je u komšiluku puno čuvara reda i zakona, pa sam od malena počeo da se identifikujem sa njima..

IGRICA KOJU PAMTIM…

Igra koju sam najviše voleo kao klinac, a i danas je se vrlo rado sećam, je igra klikerima..

NADIMAK SAM DAO – KOME?

Nadimak, definitivno, nisam, ali sam nadenuo ime ždrebetu svog ujaka koje sam nenormalno voleo-Zoran; kriva je bila pesma Tozovčeva pesma ‘Zorice, Zorule’ koja je tada bila veliki hit..

MOJE OMILJENO JELO BILO JE…

Omiljeno jelo mi je bilo pečena piletina sa mladim krompirićima (po mogućstvu što manjim).

U SVETU POSTOJI JEDNO CARSTVO U NJEMU CARUJE DRUGARSTVO…ZA TEBE OVAJ STIH ZNAČI ŠTA?

Ne samo za mene već i za moje drugare ti stihovi su značili doslovce carstvo iskrenih emocija, potrebu da se prijatelju pomaže u nevolji (pamtim mnogo takvih čarki i tuča..), i status prijatelja koji se ni po čemu nije razlikovao od statusa najrođenijih. Toga nažalost više nema, jer je sistem vrednosti iz temelja poljuljan.

DEČIJA PESMICA KOJU SI PEVAO?

Jedine dečije pesmice koje sam pevao bile su one koje sam pevao svojim ćerkama (Jedan tata petao, Stiže proleće..). kao dete ih nisam mnogo voleo; radije sam pevao pobedničke pesme sa raznih festivala zabavne muzike kojih je u vreme mog odrastanja bilo u izobilju..

NAVIKU IZ DETINJSTVA KOJU SAM ZADRŽAO JE?

Navika koju sam zadržao iz detinjstva je, svakako, deo moje prirode i svodi se na pravljenje planova i sanjarenje u časovima dokolice. Mislim da to nije nikakva retkost, i da su svi umetnici manje-više sanjalice.

BAJKA KOJU PAMTIM JE?

Ima ih nekoliko: Palčica, Svinjar, Lepotica i zver..

 

autor i urednik Jelena Govedarica

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Sonja Dinamit : Prošlog meseca je izašao singl ‚‚Opet srce diše”, jako sam zadovoljna kako su to uradili Peđa Medenica i Endži Mavrić.

Draga Sonja, dobrodošla u našu redakciju i hvala ti što si odvojila vreme za nas! Pre svega pozdrav ekipi “Balkan Stars-a” i vašim čitaocima.   Za mnoge je muzika život, pa možeš li nam reći kada si počela da se baviš muzikom i ko ti je bio muzički uzor na […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now