Slow fashion moda okosnica poznatog hrvatskog brenda daVida’s

Semir Kaljic
1 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Odrastanje djece baš kao i život odraslih, definiraju stil kao jedan od glavnih prioriteta vizualnog doba. Neskroman je to utjecaj društvenih mreža pod kojim smo se našli. Djeca sve manje uživaju u pravim dječjim aktivnostima, a modni izričaj postao je gotovo unificiran.

DaVida’s potiče djecu da budu kreativni u izražavanju kroz igru, druženje s prijateljima, ali i u odjeći koju biraju kako bi osvojili dan po dan svog života. Osim popularnih suknji, daVida’s za djecu izrađuje tunike, haljine i tajice te modne dodatke koji se vrlo lako mogu kombinirati. Pri izradi odjeće posebna pažnja se posvećuje odabiru materijala. Pletiva prirodnog podrijetla poput pamuka, pamuka u kombinaciji s elastinom i viskoze te tkanine kao što su pamučna platna, panama i viskozni saten, od kojih je izrađena većina kolekcije s potpisom daVida’s.

Andrea Cmrečki, glavna osoba brenda daVida’s, diplomirana je dizajnerica s bogatim modnim iskustvom od gotovo 20 godina. Ona pomno i predano radi na svakoj kolekciji kako bi održivu dječju odjeću i slow fashion koncept približila djeci te ih pripremila na to da život nije samo posebna prigoda, već nastup koji se događa iz dana u dan.


“Djevojčicama i dječacima, stavljamo na izbor odjeću koja podržava kriterije dnevnih izazova i školskih kombinacija. Djeci pružamo mogućnost da izgrade svoj osobni stil, da odjećom izraze ono tko jesu i što žele biti. Sugerirajući tako da prihvate vlastitu osobnost i odbace kalupe odijevanja koji im se danas nameću”, naglašava Andrea.

Na tržištu vlada velika zasićenost brendovima kroz koje dominiraju serijske proizvodnje. Suština takvih proizvoda su materijali upitne kvalitete koji nerijetko pokazuju posljedice štetne za dječju kožu. DaVida’s se ističe svojim slow fashion konceptom kreirajući odjeću tako da se naglasak stavlja na odabir materijala, ali i na samu izradu odjevnih predmeta. Vodi se računa o kvaliteti koja neće popustiti u održavanju niti u dizajnu. Svaki daVida’s odjevni predmet nastao je u vlastitoj proizvodnji, u Hrvatskoj.


Od 2013. godine, daVida’s se redovno predstavlja na Kids Fashion Weekend modnim revijama. Kroz taj događaj pokazuju da nije riječ samo o modernoj odjeći, već o igri stila i originalnosti koji se nadopunjuje kvalitetom koja znači stav.

“Djevojčice kao i dječaci, vole odjeću mijenjati prema prilici, raspoloženju ili dobu dana odnosno godine. Ono što žele zadržati je stil koji smatraju svojim. I to treba poštivati”, kaže Andrea Cmrečki.

Zahvaljujući daVida’su, modni apetiti djece koja žele biti autentična, svoja i drugačija, imaju svoju adresu upravo na Medveščaku 103 u Zagrebu. Mjesto gdje se modna priča slaže oko stilski prepoznatljivih i originalnih kolekcija, jednom ili svega dva puta godišnje pod imperativom slow fashion koncepta. A eventualno nadopunjuju određenim komadom u limited edition verziji kreiranom za posebne evente. DaVida’s je dostupan svakom djetetu i roditelju koji savjesno živi na ovom svijetu i podržava izbor prirodnih materijala kad kupuje odjeću. Osim toga, potiče hrvatski proizvod i proizvodnju te brine ne samo o svom izgledu nego kako svojim poimanjem svijeta može isti učiniti boljim mjestom.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Maya Berović iskreno: Za duet sa Lukasom presudna je bila dobro pesma!

Maya Berović žari i pali estradnom scenom, a dokaz za to su sve njeni nastupi za koje se uvek traži karta više, ali i ponude od kolega za duet, koji dolaze sa svih strana. Ono za šta se popularna pevačica odlučila je duetska pesma sa Lukasom, a Maya tvrdi da […]

Subscribe US Now