ASMIR MUHADŽER IZ SJENICE POBJEDNIK FESTIVALA ‘ILIDŽA 2019.“

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Sinoć je u okviru Festivala narodne muzike Ilidža održana  “Takmičarska noć narodne muzike – Festival Ilidža 2019.“. Pobjednik je  Asmir Muhadžer iz Sjenice koji je pjevao pjesmu “Jabuka”.

Sedamnaest takmičarskih numera koje je odabrala komisija za selekciju pjesama na osnovu konkursa, otpjevane su večeras na sceni ilidžanskog festivala. Autori, aranžeri, tekstopisci i interpretatori iz regiona predstavili su se na najbolji način i pokazali da narodnu pjesmu nose u srcu i duši.

Mnogobrojna publika koja je i sinoć ispunila ljetnu pozornicu do posljednjeg mjesta bodrila je izvođače iz BiH i regiona, ali i uživala u 17 prekrasnih interpretacija.

Žiri u sastavu Ana Babić, Hanka Paldum, Armin Šaković, Mustafa Šantić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Semir Cerić, Ivica Šarić i Nedžad Imamović imali su težak zadatak da odaberu najbolje u 5 pojedinačnih kategorija i ukupnog pobjednika.  

Pobjednička pjesma: Asmir Muhadžer pjevao je pjesmu “Jabuka”

Najbolji aranžman: Halid Hajduković

Najbolja muzika: Mujo Hodžić za pjesmu “Rano moja nepreboljena”

Najbolji tekst: Mujo Hodžić za pjesmu “Rano moja nepreboljena”

Najbolji izvođač: Sadik Hasanović

Nagrada publike: Namik Husnić

Pored takmičara gosti u ovoj noći bili su Ljubica Berak, Semir Cerić Koke, Mustafa i Hamza Šantić, Nikolina Kovač. Oni su oduševili sve prisutne na Ilidži, ali i gledaoce ispred malih ekrana koji su program pratili uživo putem Hayat TV-a.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Aleksandra Mladenović ekskluzivno za Balkan Stars!

Jedna od najpopularnijih mladih pevačica, Aleksandra Mladenović nastupila je u diskoteci “Cotton Club BIg “ u Prijepolju. Pre početka koncerta odvojila je nekoliko minuta da porazgovara za portal Balkan Stars! Bili ste učesnici takmičenja “Zvezde Granda“, jedan ste od najboljih učesnika pomenutog takmičenja, šta je za Vas predstavljalo pomenuto takmičenje […]

Subscribe US Now