Maid Mirojević predstavio spot za pjesmu „Profiter“ i novi album „Kavaljer“

Semir Kaljic
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Maid Mirojević je akademski muzičar koji je svoj fokus u karijeri stavio na instrument kontrabas, ali je poznat po tome što se u slobodno vrijeme bavi sviranjem gitare i komponovanjem muzike. Maid je do sada objavio tri albuma. Prva dva albuma su posvećena vještini komponovanja i pretvaranju u pjesmu poezije najpoznatijih bosanskohercegovačkih i evropskih pjesnika kao što su Musa Ćazim Ćatić, Tin Ujević, Aleksa Šantić, Izet (Kiko) Sarajlić, Garcia Lorca, Rainer Maria Rilke, Sergej Jesenjin i mnogi drugih. Treći album Maida Mirojevića koji nosi naziv „Tragovi“ je karakterističan po tome što su se na njemu našle autorske pjesme, što je slučaj i sa njegovim posljednjim albumom.

Njegov posljednji album nosi naziv „Kavaljer“ i izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production, a prva pjesma i videospot koji je Maid Mirojević odlučio objaviti je „Profiter“. Pjesma „Profiter“ je njegov drugi duetski singl koji je otpjevao sa svojim dugogodišnjim prijateljem Slobom Kovačevićem, bivšim članom grupe Pro arte i liderom i osnivačem splitskog sastava More.

Tekst i muziku za pjesmu je radio Maid Mirojević, a pjesma je komponovana u blues maniru. Aranžman i produkciju za pjesmu je uradio Adnan Dado Mušanović.

Nakon premijere spota za pjesmu “Profiter”, cijeli album Maida Mirojevića je dostupan na You Tube kanalu Hayat Productiona I svim digitalnim trgovinama. Na albumu Kavaljer se nalazi 11 autorskih pjesama: Aiša, Kavaljer, Neobično obična, Šibicari, Groznica od ljubavi, Jolie Angelina, Profiter, Kiss pozz kiss, Plešimo, Smijeh i Rendez-vous u Sarajevu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tijana Stojić snimila spot za novu pjesmu „Igramo se“

Jedna od najprepoznatljivijih pjevačica u regionu, Tijana Stojić je na svom YouTube kanalu predstavila publici novu pesmu „Igramo se“ koja je sada dobila i svoj vizualni identitet. Deo publike koji je do sada čuo novu pesmu Tijane Stojić okarakterisao ju je kao hit pesmu koja će se sasvim sigurno slušati. […]

Subscribe US Now