Pop-rock pjevač NesKoH otkrio formulu vječne mladosti

Semir Kaljic
1 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Potraga za vječnom mladošću je obilježila brojne stare civilizacije. Od Egipta do Kine tragalo se za izvorom vječne mladosti, eliksirom života i alhemijskim trijumfom. Nažalost, do danas niko nije uspio zaustaviti tog strašnog neprijatelja protiv kojeg ljudi vode bitku hiljadama godina. Tajna formula vječne mladosti je ostala dobro čuvana sve do danas, a formulu otkriva bh. kantautor NesKoH u svojoj novoj pjesmi pod nazivom „Vječno Mlad“.
Muzika nas drži mladim, zbog nje živimo, muzika nam znači sve. Muzika nam daje osjećaj da smo vječni. – izjavio je NesKoH dodajući kako novom pjesmom želi odati počast muzici.

Pjesma „Vječno Mlad“ je drugi po redu duet bh. pjevača NesKoH-a kojeg je uradio sa Todorom Toshom Todorovićem, glavnim gitaristom i pjevačem dugovječnog njemačkog blues benda „Blues Company“. Njegov prvi duet pod nazivom „Kraj Nije Kraj“ je realizirao sa francuskom operskom pjevačicom Emmanuelle Zoldan. Saradnjom sa internacionalnim zvijezdama i muzičarima, NesKoH pokazuje sve veći uspjeh na muzičkoj sceni. Prvim duetom je u svoj rokerski svijet pozvao operu, a novim duetom NesKoH pokazuje umijeće kombinovanja rock-pjesme i bluesa.

Tosho i ja smo se sreli prije tačno godinu dana, u Njemačkoj na jednom festivalu protiv rasizma. On je nastupao sa svojim bendom Blues Company, a ja sa svojim punk bendom, LaminiusX. Za vrijeme njihovog nastupa sam bio u loži i uživao u Toshinom izvođenju pjesama, njegovom snalaženju na sceni i iskustvu grupe. Odjednom je u svojoj blues-solaži totalno neočekivano ubacio sevdalinku ‘Kad ja pođoh na Bentbašu’ i to me toliko dirnulo, da mi je odmah bilo jasno da ga moram ubijediti da zajedno pjevamo. Još kad mi je rekao, da nikada u životu nije pjevao na svom maternjem jeziku,  shvatio sam da se ispred nas nalazi veliki izazov za obojicu. Meni je bio izazov da svojoj kompoziciji prilagodim svijet drugih muzičara, a da to ipak ostanem ja. To jeste, da uvežem blues u svoj rokerski svijet i da kao svaki put stavim svoj prepoznatljivi pečat. A Tosho je svakako zapečatio pjesmu svojim solažama i prepoznatljivim blues vokalom. – izjavio je NesKoH.

Duet “Vječno mlad” predstavlja jedinstvenu kombinaciju mladosti i iskustva, francuske, bosanskohercegovačke i njemačke produkcije, rocka i bluesa, duha Balkana i duha Evrope i upravo ga to čini originalnim i teškim za nadmašiti.

  Tekst: Hasan Kamenjaković

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

NENAD ŠKUNDRIĆ: NIJE MI POTREBAN INTERVJU SA CECOM DA BI SE MOJ RAD CENIO I POŠTOVAO!

Sin pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, Vojin Ražnatović, gostovao je prvi put u jednoj emisiji u Srbiji i odgovarao na pitanja koja su zahtevala odgovore za koje se odmah znalo da se neće svima dopasti. Autor najslušanije net radijske emisije “Sve po spisku sa Škundrićem”, Nenad Škundrić, jedini je novinar koji […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now