Dragan “Muška k*rva” za Balkan Stars

Semir Kaljic
0 1
Read Time:6 Minute, 18 Second

Kako je izgledao početak tvoje karijere, da li si imao muzičkog uzora ?

Uzor nikada nisam imao jer od malih nogu sam voleo muziku što se da i videti od vrtića pa do danas. Kao dete sam slušao kao i sva deca Džeja, Viki i druge popularne pevače I slične vesele pesme al ako želite da me pitate što se tiče vokala koga smatram za uzor mislim da će se sloziti mnogi sa mnom ako kažem Šaban Šaulić mada imamo dosta dobrih vokala, i muški i ženskih pogotovo stara garda, Sinan Sakic, Šerif Konjevic, Vida Pavlovic, Dino Merlin, Zdravko Čolić i mnogi drugi, po tom pitanju sam “Etno dečko”.

Nasa publika je za tebe prvi put čula nakon pesme “Muška kurva” , kako je nastala ta pesma, kako si dobio inspiraciju da napraviš baš takvu pesmu?

Za mene se čulo i pre “Muške kurve” jer sam Izgledom bio upadljiv i drugačiji. “Muška kurva” nestala sa jednim prijateljem u Clubu “Belamie”, pojavio se momak “elegantno sređen, u full-u” u pratnji sa njim došla je i devojka koja je i platila račun, na šta sam ja prokomentarisao “ovaj Je muška kurva, dozvolio je da mu cura plati račun a glumi facu”. Tim rečima moj prijatelj i ja smo se nasmejali i uživali to veče da mi je posle par nedelja palo na pamet šta pevati posle pesme “ti si meni samo sex” mada po meni ima i one “Muške kurve” kojoj grupi i ja pripadam da su pojedinci i pre pesme dali nadimak “Kurvo” jer sam opasan, znam da procenim ljude i ne dam da mi svako prilazi, možda što imam loše iskustvo jer su dosta ljudi zli, posmejavali moj izgled i pre muzike tako da sam gradio svoj stav da teško može neko da mi prilazi ili bude u našem društvu ali takođe ko me upozna neće zeleti da ikada odem od njega jer tek tada znaju ko sam i šta sam, i ako sam prošao pakao kroz udesa i uništilo mi se lice tačnije nos, imao sam samopouzdanje da izguram sve i da pravim prema zlim ljudima “Kinezki zid” jer stvarno imam srce a to često kažu moji prijatelji i drugovi i svi koji me poznaju!

Mnogi koji su te slušali uživo, na tvojim nastupima imaju samo reči pohvale kako pevaš narodnjake. Da li si mozda planirao neku pesmu ili “cover” gde bi se publici pokazao i u tom svetlu ?

Publika koja dolazi, dolaze mahom da me ismejavaju misleći da sam neki “Clown” i “Atrakcija” i to traje nekih 10ak minuta dok odpevam Kurvu, Kralja Se*, kada krenem da pevam pesme od kolega i kolegenica vidim po licima čudo se dešavalo da klub bude mahom prazan na prvi blok mog nastupa a da drugi ne mozeš ući jer je prepun zato što se javljaju posle društvu i kažu “ova budala peva”, to sam i sam doživeo jer mi rečeno što pevam to jest snimam zezalice kada pevam sasvim dobro pa sam objasnio a i sada Vama, u ovom poslu ima nas dosta, ja sam morao na neki način stići da se za mene čuje i zna, da dobijem pažnju jer ako snimam kao dosta mojih kolega normalno biću samo jedan od million. Opet kažem učinilo i izgled svoje, ponekad kukam a ponekad se i zahvalim jer da možda nemam to lice kakvo imam ne bi bio zapažen.

A narodnjak lično moj prvenac pod nazivom “S tobom zbog dece” studio “Empire”, Dusan Petrovic ; tekst: Sasa Rakic i ja samo što nije izašla, čekamo da se zavrti malo “Dečko unikat” pa da se predstavim sa pesmom koja ima priču Istine jer dosta brakova se drži samo zbog dece tako da jedna istinita pesma o životu na koju sam ja veoma ponosan.

U pesmi se pominje “gospodin u skupom odelu”, pa ko je taj “gospodin”, nešto nam reci više o sebi ?

“Ko me ne zna skupo bi me platio” bi rekli društvo i roditelji jer sam “kurva” u žargonu i “Opasan mali”. Ja sam neko koga dok ne sednete i popričate bez predrasuda je sasvim običan momak koj voli da se šali, smeje pa čak i na svoj račun. Dajem iskrene savete kad mogu ako nekome mogu pomoći u bilo koje doba za svoje prijatelje sam tu čak i za one koje nisu zaslužili. Što se tiče “dečko u skupom odelu” može biti svako ali “dečko” ili “čovek” ne može to sam kroz život naučio. Rak sam u horoskopu pa i možda i to čini da sam emotivac i osetljiv na sve al šta sam i ko sam, takvog dečka moraš upoznati pa da se osudi a znam da neće moći manu da mi nađu sem da sam ludak i mnogo dobar dečko.

Nedavno si uradio svoju novu pesmu ,”Dečko unikat” kako si zadovoljan uspehom?

Pesma je izašla pre 2 nedelje , izdao sam je za Grand produkciju što je na neki način i ostvarenje mojih dečačkih snova, da za jednu od najvećih muzičkih kuća izdam svoju pesmu. Pesma je za kratko vreme postala jako slušana i komentari su odlični! Nikada nisam nijedan pregled kupio kao što danas mnogi rade i svima hvala od srca na podršci!

“Muška kurva” je postala uzrečica mnogih, dok je ti nisi izgovorio to je bio “taboo”, sada i tvoje kolege muzičari čak i nazivaju pesme kao što je tvoja, zanima nas tvoje mišljenje o ovome ?

Meni je drago da je ta eč postala i uzrečica, ne bi želeo u lošem izdanju da se pominje ili omaložavati bilo koju osobu na ovom svetu već da ta reč postane kao “brend” za neku drugu, reč “opasna osoba” pogotovo za “muški rod” .
Poznato je da sam kako ste i rekli ja prvi ko je izgovorio to tako javno i preko muzike ali nisam imao nikada lošu nameru da nekoga ponižavam već u smislu humora da je neko “opasan” i ne da se lako i ne prodaje se za bilo šta bilo to novac ili lepota. A što se tiče da neko naziva svoju pesmu kao što sam to ja uradio mislim da po meni sa jedne strane nije bilo uredu a sa druge strane mi prija jer mi je dalo do znanja da ipak ta pesma koliko god bila nekome smešna i te kako vredi. Koleginica koja je nedavno snimila pesmu sa indetičnim nazivom kao što je moja pesma, ima iza sebe dugogodišnju karijeru, iako me niko nije kontaktirao da pita iako bi svima sa zadovoljstvom dozvolio mi je samo pokazatelj da ono što sam doneo pre nekoliko godina na našu estradu i te kako je imalo odjeka i to je samo pokazatelj da sam na pravom putu, da sam original!

Leto je pred nama, kakvi su ti planovi za naredni period ?

Planove za leto još nemam jer ne želim tako daleko da razmišljam jer uvek kada planirate unapred desi se nešto neočekivano pa ne možete da ispunite obećanje. Znam samo da ću do leta uraditi još najmanje četiri pesme i to “S tobom zbog dece”, “Zmijska anestezija”, jednu baladu “O Bože dragi” i još jedna al za nju mora ćemo videti kako će biti naziv, svakako imam dosta pesama kod kuće, možda će biti i više, sve u skladu sa vremenom. Što se tiče rada za leto, još se ne zna al odazivaću se svakom pozivu da uveselim ljude koji će doći i napraviti od svakog nastupa u koliko je to moguće spektakl kao koncert u nekoj velikoj dvorani.

Za kraj želim da se zahvalim Vama na vremenu i naravno svim čitaocima Vašeg portala, jedan srdačan pozdrav uz najlepše želje, Vas Dragan Savić!

https://www.youtube.com/watch?v=7XFaSIq4Ub4
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

CRNI oduševio novom pesmom (VIDEO)

Nakon duže medijske pauze, Dragan Krstic, poznatiji kao CRNI obradovao je svoju publiku novom pesmom i spotom. Reč je o numeri “Samo jedan zagrljaj” koju je snimio za “Grand produkciju”, a koja je za kratko vreme osvojila srca publike.  Muziku za pesmu radio je JOSIP MATIC, tekst TEŠO MRKONJIC i SNIJEŽANA BRDAR […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now