Gordan Dizdarević Grk u Pivnici HS predstavio novi singl „Idemo kući moj brate“

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Danas je u Pivnici HS održana promocija nove pjesme bosanskohercegovačkog muzičara Gordana Dizdarevića Grka. Pjesma se zove „Idemo kući moj brate“ i ujedno je i najava nadolazećeg albuma koji će uskoro biti objavljen. Tekst, muziku i aranžman za pjesmu je sam radio Gordan Dizdarević Grk i na taj način ponovno je pokazao svoje umijeće na polju muzičkog stvaralaštva. Pjesma izlazi pod okriljem izdavačke kuće Hayat Production.

Pjesma je nastala prije tri godine i interesantno je to što je tu pjesmu trebao snimiti Milutin Sretenović Sreta koji nastupa sa Mostar Sevdah Reunion bandom, međutim, pošto su u tom momentu oni tek izdali album, nisu bili u mogućnosti snimiti pjesmu odmah nego tek u naredne 2-3 godine. U razgovoru sa ljudima čije mišljenje zaista cijenim odlučio sam da nema potrebe da neko drugi snima tu pjesmu te sam se odlučio da uradim čitav album pod nazivom „Za moju dušu“. – kazao je Gordan.

Pjesma „Idemo kući moj brate“ je prva koja je objavljena sa nadolazećeg albuma, a Gordan Dizdarević Grk je otkrio i kakve se pjesme mogu očekivati na njegovom novom albumu.
Interesantno je što se na albumu nalazi osam ovakvih, emotivnih pjesama u kojima se apsoluno može pronaći svako ako iskreno zaviri u dubinu svoje duše. Sve pjesme sa novog albuma su snimane u Studiju G i autor sam svih pjesama osim jedne divne balade koju mi je napisao Al Dino, koji je među najzaslužnijima zašto sam se odlučio da snimim ovaj album. – izjavio je Gordan.
Videospot za pjesmu je radio Eldar Muhić, a spot je sniman u „Studiju G“ i u Kinu „Bosna“. Kao glumci u spotu se pojavljuju: Igor Farmakovski (bubanj), Sanin Lutvić (bas), Haris Kartal (klavir), Ejub Hadžović (akustična gitara), Lejla Piljević (violina) i Indira Didić (glumica).
Pjesmu posvećujem svim onim divnim ljudima koji nisu više sa nama, a ostavili su neizbrisiv trag u mome životu. – istakao je Gordan Dizdarević Grk.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

“The power of tribes”: Nova kampanja “Fashion&Friends”

Najpoznatiji multibrend lanac prodavnica u regionu Fashion&Friends predstavlja novu kampanju “The power of tribes“, inspirisanu eklektičnim miksom ličnosti i stilova i  moćnim osjećajem zajedništva među ljudima koji inspirišu jedni druge i dijele istu strast prema modi. Kampanja slavi koncept “plemena”, u kom se podstiče razumijevanje, prihvatanje svojih nesavršenosti i odvažno […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now