Distance: Korona virus kroji novu modu

Kana Tomasevic
1 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

U ovo doba godine mnogi od nas bi već imali savršenu zimsku garderobu, uz lagane pripreme za praznične proslave i odmore u inostranstvu. Umjesto toga, prodaja odjeće strmoglavo je opala, pošto veći dio svjetske populacije nije u mogućnosti da putuje ili se čak druži zbog ograničenja uvedenih tokom izolacije. Modna industrija je pogođena epidemijom virusa korona na svakom zamislivom nivou, obzirom da je ovo industrija koja i dalje gotovo u potpunosti zavisi od fizičke prodaje. Poslije pandemije virusa korona, u modnoj i kozmetičkoj industriji pojaviće se novi trendovi. Zbog toga, završena je era glamura, a u modi će biti trenerke i pidžame, jer će upravo njih promovisati i modni brendovi.

Ipak, postoje kreativni načini koje možemo da osmislimo u doba pandemije, a jedan takav upravo predstavlja i brend “Distance”, brend koji je nastao uz pjenušavi roze, čiji su se mjehurići maglili obavijeni dimom nargile mirisa dunje. Zašto Distance? Prva asocijacija je, naravno, korona, držati distancu, zaštititi sebe i druge, kao upozorenje, kao znak na putu. Želja osnivača je da ljudi izgledaju lijepo i stylish, da ne padaju u depresiju, da ne potonu i ne izgube vjeru, nadu i ljubav (bez obzira na distancu). Jer, sve što ima početak, ima i kraj. Zato je ovaj brend pretvorio virus u modni detalj, napisali ga na maskama dukseva i riješio da promoviše “dobar ukus”. Istovremeno, street style moda osvaja svijet, kombinujese sa različitim odjevnim predmetima, a u njoj se osjećate udobno, nesputano i originalno. Distance će nositi pečat jednog vremena, i kad korona prođe, biće slogan “držati distancu”, ali ne više od virusa.

Iza brenda stoji mlada dizajnerka Jelena, rođena u Moskvi, gdje je živjela do svoje četrnaeste godine. Seli se u mali živopisni gradić Ily u Engleskoj, i tamo nastavlja školovanje, prvo na Cambridgeu, a potom se priprema za Marangoni u Londonu i buduću profesiju modnog dizajnera. Željna novog iskustva, odlazi u New York, na praksu u Dennis Basso studio. Slijede mjeseci timskog rada i učestvovanja u stvaranju kolekcija. Zadovoljna dinamikom života u obećanom gradu, ipak odlučuje da se vrati u Moskvu i raspakujekofere do daljnjeg. Nekoliko intervjua za posao kasnije, svijet se okreće naopačke pojavom korona virusa. Jelena stiže u Beograd, kako bi se sklonila i bila na sigurnom. Prva misao je bila da će ovo trajati kratko, preživjeće se i izolacija, karantin, policijski čas… Imalaje vremena napretek, za druženje, za smijeh, za posvećenost porodici i prijateljima, nekad zabrinuta, nekad “dovraga sve”, nekad puna ideja. Tako, jednog dana je odlučila da oboji našu svakodnevnicu vedrim bojama, da ispuni vrijeme i stvori nešto što je istovremeno lijepo i produktivno, da se odupre stihiji korone. Da stvori nešto iz oblasti mode, svakodnevne i stylish… Tako je Jelena zakucala na vrata svog životnog sna. Rodio se “Distance”.  

Fotografija: Dejan Milićević

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

YU grupa obilježila 50 godina postojanja

Na današnji dan prije 50 godina, osnovana je YU grupa, jedan od najdugovječnijih sastava na ovim prostorima čije su pjesme obilježile brojne trenutke mnogih generacija. Na današnji dan prije 50 godina, osnovana je YU grupa, jedan od najdugovječnijih sastava na ovim prostorima čije su pjesme obilježile brojne trenutke mnogih generacija. Grupa […]

Subscribe US Now