Godina u znaku zdravlja i ljepote uz FOREO

Kana Tomasevic
4 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

S nevjerovatnim napretkom tehnologije, beauty proizvodi postaju sve sofisticiraniji i personalizovaniji. Inovacije i budućnost ljepote predvodi beauty-tech kategorija, a FOREO Institut u Stockholmu defitivno je predvodnik trendova koji će obilježiti ovu godinu. “Beauty industrija nalazi se pred velikom prekretnicom. Korisnici više ne biraju proizvode zbog kojih će bolje izgledati, nego one zbog kojih će se zaista i osjećati bolje. FOREO je ovo davno prepoznao i stvorio sad već legendarne proizvode, koji spajaju i olakšavaju brigu o zdravlju i ljepoti”, kaže Igor Spina, FOREO generalni menadžer za Južnu Evropu.

 

FOREO predviđa da ćemo ove godine vidjeti još veći potencijal beauty-tech uređaja zbog brojnih pozitivnih uticaja na zdravlje i ljepotu kože.

 

1. Zaštita kožne barijere

Jedan od trendova koji će i dalje dominirati beauty svijetom je zaštita kožne barijere – spoljašnjeg sloja kože koji zadržava vlagu i štiti je od spoljašnjih uticaja. Prekomjerno uklanjanje prirodnih ulja oštećuje kožnu barijeru, što kožu čini osjetljivijom i sklonom crvenilu i iritacijama.

 

Sastojci kao što su ceramidi i niacinamid biće u središtu pažnje, no FOREO upozorava da niti jedan sastojak ne može u potpunosti popraviti oštećenje kožne barijere, zbog čega je kvalitetno, ali nježno čišćenje kože jako važno. Nova FOREO LUNA 4 plus ima jako mekan i nježan silikon, a uklanja 99.5% nečistoća, ostataka šminke, viška sebuma i odumrlih stanica kože bez oštećenja kožne barijere. FOREO LUNA 4 plus je jedini uređaj na svijetu koji spaja dubinsko čišćenje kože, termoterapiju s crvenim LED svjetlom i mikrostrujne masaže. Termoterapija, u kombinaciji s crvenim LED svjetlom, osigurava dubinsko čišćenje i potiče stvaranje kolagena, dok ciljane mikrostrujne masaže učvršćuju kožu lica i smanjuju vidljive znakove starenja.

2. Neinvazivni tretmani 

Anti-age tretmani su jako traženi, a predviđa se da će njihova popularnost još rasti. Ipak, sve više ljudi se u želji za održavanjem mladalačkog izgleda odlučuje za neinvazivne tretmane, koji donose dugoročne rezultate.

 

Prošle je godine FOREO zabilježio veliki rast potražnje za BEAR-om, prvim medicinskim, mikrostrujnim uređajem, kojeg je odobrila FDA, a koji sadrži Anti-Shock System što ga čini najsigurnijim mikrostrujnim uređajem na svijetu. Ovaj beauty-tech gadget klinički dokazano smanjuje bore i učvršćuje kožu u opuštajućem tretmanu nakon kojeg će vaša koža zablistati.

3. Beauty-tech kao predvodnik nove ere ljepote 

Iako je beauty-tech već ostavio dubok trag u industriji ljepote i zdravlja, u ovoj godini mu se predviđa još veća popularnost. Korisnici se sve više okreću održivim, dugotrajnim proizvodima koji donose odlične rezultate u samo nekoliko minuta.

 

LED svjetla i krioterapija samo su neke od karakteristika moćnog UFO 2 uređaja, koji klinički dokazano poboljšava nivo hidratacije kože za 126% u 90 sekundi. Uz to sadrži i termoterapiju i opuštajuće T-Sonic pulsacije što ga čini pravim spa tretmanom na dlanu i saveznikom lijepe, zdrave i njegovane kože.

Beauty industrija se razvija nevjevatnom brzinom, a neki od najavljenih trendova već su odavno dio FOREO ponude. “Stvaramo proizvode koji će ljudima, uz predivnu i zdravu kožu, donijeti i novo samopouzdanje. Budućnost ljepote svakako je usmjerena na dobar osjećaj u sopstvenoj koži, a tu misiju već godinama predvodi FOREO – s vrhunskom tehnologijom u službi zdravlja i ljepote”, kaže Adriana Pirjak, FOREO Head of Product Management.

 

FOREO LUNA 4 plus, BEAR i UFO 2 dostupni su kod službenih partnera u Crnoj Gori: Cosmetics i Multicom. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

PESMA KOJA GADJA U SRCE! "BOSNA" U IZVODJENJU JUSA MEMIŠAHOVIĆA

Mnogo je pjevača u svojoj karijeri opjevalo “Bosnu”, mjesto spajanja tradicije, mjesto sa najljepšom dušom na svijetu.  Po mnogima jedna od najljepših pesama u kojoj je opevana “Bosna” je Sandžaklija Juso Memišahović! Pjevač koji iza sebe ima nekoliko odličnih pjesama najavio je za naš portal novu pjesmu koja će uskoro […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now