Osnažite se i povratite energiju za lakše podnošenje ljetnjih dana!

Kana Tomasevic
2 0
Read Time:3 Minute, 30 Second

Ljeto je već tu, počinje vrijeme sunčanja, opuštanja na plaži i uživanja u raznim aktivnostima na otvorenom. Međutim, visoke temperature, posebno u kombinaciji s fizičkim aktivnostima, mogu uzrokovati pretjerano znojenje i gubitak elektrolita, što dovodi do umora, dehidracije i gubitka energije. Ako ste ikada u vrućim, ljetnjim danima osjetili umor i iscrpljenost koja vas sputava u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, možda je taj nedostatak energije bio posledica gubitka elektrolita, koji su ključni za pravilno funkcionisanje tijela.

Elektroliti su minerali koji se nalaze u našem tijelu i igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tečnosti, funkciji mišića i nervnog sistema i pravilnom radu srca. Najvažniji elektroliti su natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum i fosfat. Kada se znojimo, gubimo te elektrolite, posebno natrijum i kalijum, koji su vitalni za održavanje adekvatne hidratacije i normalne funkcije tijela, a to može dovesti do umora, grčeva mišića, glavobolje i smanjene koncentracije. Ali, nema razloga za brigu jer je Yasenka osmislila savršen spoj vitamina, minerala i prirodnih ekstrakata koji će vam pružiti novu dozu energije i vitalnosti.

Omniflex K2D3 prah: Dobrobiti vitamina D su već jako dobro poznate, ali ono što je nepoznanica je da je vitamin D potreban vitaminu K2 kako bi maksimizirao svoj učinak. Ova formulacija pomaže apsorpciji kalcijuma, i kasnije pravilnoj distribuciji tamo gdje je najpotrebniji – za zdrave kosti, mišiće i zglobove. Vitamin D i vitamin K doprinose održavanju normalnih funkcija kostiju. Kalcijum i fosfor takođe su potrebni za zdrave kosti i zglobove. Kalcijum glicerofosfat je organska so koja predstavlja prirodni izvor kalcijuma i fosfora, lako se otapa i osigurava veću bioraspoloživost i bolju apsorpciju kalcijuma. Vitamin D doprinosi normalnoj apsorpciji kalcijuma i fosfora i doprinosi održavanju normalne funkcije mišića. Za zdravlje kostiju i zglobova, za bolju pokretljivost – vitamin K2 u kombinaciji s D3, jednostavno K2D3.

Omniflex Hot & Cold relief gel omogućuje potpuno opuštanje mišića i ostavlja ugodan osjećaj na koži. Pažljivo odabrani sastojci omogućuju dvostruko djelovanje. Tijekom nanošenja osiguran je osjećaj hlađenja i ugode dok se utrljavanjem aktiviraju eterična ulja ružmarina i eukaliptusa koji prevode osjećaj hlađenja u grijanje te omogućuju opuštanje mišića. Oblik gel kreme osigurava brzo upijanje i ne ostavlja osjećaj težine i lijepljenja.

Proizvod je namijenjen:

-sportistima, rekreativcima i osobama starije životne dobi;

-kod problema s pokretljivošću, bolova u zglobovima, istegnuća i uganuća;

-kod osjećaja teških nogu i nakon dužeg stajanja;

-kod hroničnih bolova u leđima i koljenima;

-kod problema s perifernom cirkulacijom.

Neuro B komplex je dodatak prehrani s kompleksom vitamina B: B kompleks vitamini su: tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantotenska kisjelina (B5), piridoksin (B6), folna kisjelina (B9), cijankobalamin (B12) i biotin (vitamin H). Ukoliko nijesu dovoljno zastupljeni u ishrani, dodaci prehrani ih mogu nadomjestiti. B kompleks vitamini djeluju u mnogim fiziološkim procesima i važni su za održavanje zdravlja ljudskog organizma. Vitamini B1, B2, B3, B6, B7 i B12 doprinose normalnom funkcioniranju nervnog sistema. Vitamini B kompleksa doprinose normalnoj funkciji imunog sistema (B6, B9 i B12), normalnoj psihološkoj funkciji (B1, B3,B6, B7, B9 i B12), doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti (B2, B3, B5, B6, B9 i B12), dok vitamin B5 doprinosi i normalnim mentalnim sposobnostima. Vitamin B1 doprinosi normalnoj funkciji srca, a vitamin B2 doprinosi održavanju normalnog vida.

Uro balance je vaše trenutno olakšanje kod otežanog mokrenja, za prevenciju ali i olakšanje simptoma. Prirodna pomoć za zdravlje mokraćnih puteva. Mokraćni mjehur je dio mokraćnog sistema i služi kao rezervoar za mokraću, a upala mjehura uzrokovana je razmnožavanjem bakterija u mokraći, URO BALANCE tečni je dodatak prehrani koji sadrži inovativnu kombinaciju ekstrakta brusnice, D-manoze, ptičjeg dvornika i vitamina C. Američka brusnica tradicionalno se koristi za olakšanje simptoma poput peckanja prilikom mokrenja, potrebe za učestalim mokrenjem kao i osjećaja nedovoljno ispražnjenog mjehura. D-manoza djeluje na jednostavan način tako da se čvrsto veže na površinske izdanke bakterije Escherichia coli. Afinitet vezanja bakterije Escherichia coli na D-manozu je veći nego afinitet vezanja na ćelije mokraćnog mjehura. Bakterija vezana na D-manozu mokrenjem se izbacuje van iz tijela (sterilizacija mokraće). Ptičiji dvornik pomaže u izlučivanju vode urinarnim putem. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema. Smanjite mogućnost pojave nelagodnih simptoma prilikom mokrenja.

Sve proizvode možete poručiti putem Yasenka online shopa.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Recite “zbogom” neželjenim dlačicama!

Prije nekoliko godina časopis Cosmopolitan objavio je podatak koji govori da prosječna žena u životu provede oko 8 nedjelja uklanjajući neželjene dlačice – i to samo s nogu. Kada tome dodamo i druga područja koja redovno brijemo, depiliramo, čupkamo i mažemo kremama za izbjeljivanje – poput bikini zone, podlaktica, pazuha, […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now