Snima se serija o Ivi Andriću – glavna uloga pripala glumcu Tihomiru Staniću

Semir Kaljic
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

O čuvenom nobelovcu, Ivi Andriću, 7. septembra,  počelo je snimanje serije, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Serija će se zvati Nobelovac, a prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića. 

Snimanje će trajati do decembra, a pored Beograda i okoline, kadrovi će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

Serija od osam epizoda bavit će se životom Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana Na Drini ćuprija dobio Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine, ali kroz svojevrsnu unutarnju dramu glavnog junaka. 

Pokrivat će i dramatične godine književnog stvaranja tijekom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u Beogradu nakon rata.

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, a koji je jedan i od kreatora serije, također Selmi Alispahić u ulozi Milice Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.

Pored Tihomira Stanića, kreatori serije su i Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenarij potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i suradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić koji je i redatelj sa koredateljem Borišom Simovićem.

U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi, pišu srbijasnki mediji. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

PINKO: Otkrijte italijansku priču o umjetnosti i stilu

PINKO je inovativni i savremeni modni brend koji se za svoj uspjeh i unkatne komade odjeće i aksesoare u potpunosti može zahvaliti visokokvalitetnim i ručno rađenim italijanskim platnima, kao i originalnosti ali i nosivosti komada. Brend je osnovan u Italiji, kasnih osamdesetih godina proteklog vijeka, iz želje dizajnera Petra Negre […]

Subscribe US Now