Aki bi danas slavio rođendan

Sanja Mišić
1 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Aki Rahimovski, legenda Parnog Valjka, rođen je na današnji dan 1955. godine u Nišu.

 

Tim povodom, na zvaničnoj Fejsbuk stranici Croatia Recordsa objavljena je prigodna poruka u čast pokojnog velikana.

 

“Jedan je od najboljih i najprepoznatljivijih vokala naših prostora svih vremena. Karijeru započinje još kao tinejdžer, a ubrzo se profiliše kao nevjerovatan vokal. Godine 1975. započinje najvažnija faza njegove karijere, jer se te godine osniva grupa Parni Valjak i postaje pjevač ovog najdugovječnijeg rok sastava naših prostora”, piše u objavi.

 

Malo je pjevača na ovim prostorima koji su toliko autentični i prepoznatljivi kao što je Aki.

 

Južnjačka krv bila je njegovo “gorivo” na svakom koncertu – glasi početak odjeljka na sajtu Parnog Valjka u čast Akija.

 

“Porodično nasljeđe bavljenja muzikom odredilo je njegov put. Pohađao je muzičku školu svirajući klavir. Bio je fasciniran rok muzikom i koristio je svaku priliku da nabavi poneki vinil iz inostranstva. Tako je već sa 15 godina bio muzički urednik na Radio Skoplju. Sa 16 je svirao klavijature u makedonskom bendu Tor koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon. 1975 – Zagreb – još jedan dodir sudbine. Sa grupom Tor nastupa na Boom festivalu. Autentičnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu (prim.aut. Husein Hasanefendić) pažnju”, podsjećaju iz benda kako je izgledao najvažniji susret.

 

“Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb. Dogodila se simbioza koja je utemeljila Parni Valjak ispisavši jednu od najljepših muzičkih priča. U duši bio je i sportista, fudbal mu je oduvijek bila velika ljubav (igrao je u juniorima Rabotničkog i Vardara u Skoplju). Strastven i srčan bio je i u kuhinji, pravi virtuoz. Takav je bio zapravo u svemu. U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. izdao je solo album ‘U vremenu izgubljenih’. Godinu kasnije u Umagu je održao spektakularni koncert s prijateljima – Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme. Neumoran i potpuno posvećen muzici davao se do kraja svojoj publici, ostavljao je srce na svakom nastupu. To veliko srce iznenada je prestalo kucati 22. 1. 2022, a duša otplovila u vječnost”, navodi se u saopštenju Valjka.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

SPREMITE SE ZA PRAVI SPEKTAKL!

Još nekoliko dana ostalo je do velikog koncerta na Tašmajdanu Jašara Ahmedovskog! Po rečima organizatora, ostalo je svega jos vrlo malo ulaznica i to samo neki delovi dok je većina već rasprodata i rezervisana! Dodjite i uverite se šta je prava muzika!

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now