CIPRIANI: Status na stolu

Kana Tomasevic
1 0
Read Time:3 Minute, 6 Second

Venezia. Saglasje različitih zvukova, prepoznatljiva memla u vazduhu i bezbroj svjetlosnih veduta koje su vjekovima vješto navodile četkice po platnu mnogih umjetnika koji bi se u njoj našli. Svako ko je posjetio, zna o kakvom je gradu riječ – onom koji je pozornica za stvaranje lijepog. Baš tu, duže od devedeset godina stasavala je i gradila se vizija familije Cipriani koja je danas oblikovana u brend koji danas asocira na luksuz, prestiž i besprekoran kvalitet.

Sa tradicijom dugom skoro cijeli vijek, brend Cipriani je danas globalno prepoznat po prefinjenim gastro delikatesima i vrhunskim bezalkoholnim i alkoholnim pićima, koja duh legendarnog venecijanskog Harry’s Bar-a donose u kuhinje širom svijeta.

Porodica Cipriani svoju priču počela je 19931. godine, kada je Giuseppe otvorio Harry’s Bar u Veneciji. Vrlo bzo, bar je postao omiljeno mjesto pisaca, slikara, umjetnika, aristokratije. Neka od čestih lica bila su Katharine Hepburn, Gary Cooper, Barbara Hutton, Giancarlo Menotti, Peggy Guggenheim, Orson Welles, Frank Lloyd Wright, Joe di Maggio, Truman Capote i Ernest Hemingway.

Sledećih 4 generacije pretvorile su mali bar u restoran koji je globalno prepoznat kao ikona ugostiteljstva, dobrog stila i neponovljivosti. Harry’s je 2001. godine proglašen nacionalnim blagom Italije zbog svog značaja za kulturu Venecije XX vijeka. Ista besprekorna, gotovo opsesivna posvećenost detaljima i beskompromisnom kvalitetu, vodila je porodicu do pokretanja brendova Cipriani Food i Cipriani Drinks. Ono što ih je privlačilo ostalo je nepromijenjeno do danas a to su srdačna i posvećena usluga, besprekorna hrana i piće, sloboda i nenametljivost.

Cipriani Food: Najbolje iz Italije, sa stilom

Četiri generacije porodice Cipriani pretvorili su mali bar u globalno poznati simbol ugostiteljstva koji, uprkos savremenim konceptima i gastronomiji, niko nije uspio da nadmaši. Posvećenost svakom detalju i beskompromisan kvalitet su u osnovi brenda Cipriani Food, koji danas isti, jednostavni luksuz jela iz Harry’s Bar-a šalje širom svijeta kroz paletu artisan proizvoda najvišeg kvaliteta – za ukus besprekornosti.

Već 40 godina, Cipriani Food kombinuje oprobane i čuvene recepte iz Harry’s Bar-a sa prvoklasnim, najfinijim sirovinama i isporučuje ih u kuhinje širom svijeta. Izvanredan kvalitet restorana i italijanska strast prema hrani danas su savršeno zapakovani u prepoznatljive plave kutije Cipriani paste, flaše soseva, maslinovog ulja i sirća, tradicionalne poslastice poput panetonea, biskotija, džemova. Najpoznatiji i najcjenjeniji proizvod svakako je jedinstvena Cipriani pasta. Različiti tipovi, od klasične, preko delikatne i proteinske paste, izrađeni su od najfinije italijanske durum pšenice koju lično bira Arrigo Cipriani, dok godinama usavršavanim metodama obrade, finalni proizvod dobija nevjerovatnu delikatnost i prefinjenu teksturu.

Cipriani Drinks: Harry’s Bar kod kuće

Istu strast prema dobroj gastronomi u Cipriani-ju su pretočili i u jedinstvenu selekciju pića i tako, vrhunsku ponudu Harry’s Bara učinili dostupnom svakom domu i svakoj atmosferi. “Amaro 7 Parti“ dižestiv, flaširani “Bellini“, prefinjena selekcija bijelih, crvenih, roze i proseko vina, tonika, kao i drugih bezalkoholnih napitaka, među kojima i bezalkoholni “Virgin Bellini“ čine prefinjenu ponudu Cipriani pića, donoseći duh, tradiciju i kvalitet Venecije i u crnogorske domove.

Original Bellini

Koktel Bellini osmislio je Giuseppe Cipriani 1948. godine, nakon Drugog svjetskog rata, u ime slobode i ljepote, spajajući proseko sa pravom dozom pirea od svježe bijele breskve. Koktel je služen u Harry’s Bar-u i nazvan Bellini u čast italijanskog renesansnog slikara Giovanni Bellini-ja čija su djela u to vrijeme bila izložena u Palazzo Ducale u Veneciji. Danas, Cipriani Drinks originalni porodični recept dijeli sa ostatkom svijeta u prepoznatljivim Cipriani rezedo flašama od 200 i 750 ml.

Cipriani je italijanska priča koja predstavlja spoj tradicije, istorije, posvećenosti, strasti i stila. Kako dijele iste vrijednosti, proizvodi ovog brenda od danas su ekskluzivno dostupni u champagne baru Sophie’s Beauty Line salona, kao jedinom prodajnom mjestu u Podgorici.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

„POKVARENA ROBA“ NOVA PESMA DANETA SVILARA

Pevač Dane Svilar 1. septembra je na svom yt kanalu objavio svoju novu pesmu, intrigantnog naziva „Pokvarena roba“. Muziku i aranžman za pesmu „Pokvarena roba“ je uradio Saša Nikolić,a predivan tekst pesme koja ulazi u dušu na prvo slušanje, napisala je Mira Mijatović, čiji tekstovi se sve više nalaze na […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now