YOUTH FEST OKUPIO 15.000 LJUDI, JELENA KARLEUŠA I AMADEUS BEND NAPRAVILI POPIS STANOVIŠTVA U NIŠU! MLADI POSLALI JASNU PORUKU: KOSOVO JE SRBIJA

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 51 Second

Youth Fest još jednom je pokazao zbog čega je jedinstvena manifestacija u regionu, koja je namenjena mladima. Nakon prošlogodišnjeg festivala u Beogradu, Niš Yout Fest napavio je celodnevan program – koji je okupio 15.000 ljudi!

Još od popodnevnih časova posetioci festivala imali su priliku da uživaju edukativnim radionicama na Youth Village-u – koje su usklađene sa Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije, a koje su činilie osam zona: eko, IT zona, kultura i tradicija, sport, zdravlje i bezbednost, chill i zabava, mladi i turizam – kao i zona “Mama, tata i ja”.

Direktorka fesitvala Nikolina Dodić istakla je da je zadovoljna kako je protekao festival:

– Jako smo zadovoljni organizacijom, sve je proteklo u najboljem redu. Okupio se veliki broj građana Niša i okoline – a Jelena Karleuša, Amadeus bend i Youth Stars napravili su pravi spektakl i veče za pamćenje! Youth Stars se spremao nekoliko meseci i prolazio je kroz mukotrpne pripreme, kako bi mogao da stane rame uz rame sa najvećim regionalnim zvezdama.

Nakon toga, usledio je nastup Youth Stars-a – koga čine četiri mlade i talentovane osobe, Katarina Stojković, Iva Grujin, Danilo Milosaljvević i Ana Jokić. Youth Stars preko sat vremena pevao je najpoznatije muzičke hitove na Youth Stage-u, uz pratnju 20 plesača. Posebnu pažnju privukle su tri pesme: “Gnezdo orlovo”, “Džanum” i “In corpore sano” – gde je Youth Stars kroz koreografiju i vizuale poslao jasne poruke: Kosovo je Srbija, da se najveća tragedija koja se dogodila u Srbiji 3. i 4. maja 2023. godine u Ribnikaru i Mladenovcu nikada ne zaboravi – i širenje kulture i tradicije kroz numeru Konstrakte, gde je Katarina Stojković umesto pranja ruku u koreografiji vezla.

Odmah nakon Youth Starsa na scenu je stupio Amadeus Bend – koji je izazvao ovacije svih pristunih. Publika je u glas pevala najveće hitove benda – a nakon koncerta obratio se i frontmen benda Bojan Tasić:

– Značilo nam je mnogo da nastupamo pred ovako mladom publikom. Iako svo već dugo na sceni, i dalje nas pokreće mladalačka energija. Publika je bila fenomenalna, a činjenica da nas slušaju kako mladi – tako i stariji, zausta nam je velika satisfakcija, rekao je Tasić.

Iako ovo nije bio prvi nastup Amadeus benda u Nišu, Bojan je naglasio da im svaki koncert u komšijskom gradu znači:

– Uvek se rado vraćamo u Niš, ovde smo doživeli posebne trenutke. Publika je ovde uvek raspoložena i to nas inspirište da iznova damo sve od sebe.

U okviru Youth Festa-a posle 30 godina Jelena Karleuša održala je koncert u Nišu! Pop diva je na festivalu još jednom pokazala zašto je jedna od najvoljenijih muzičkih zvezda na Blakanu. Nastupala je na otvorenom i prisutnima pružila pravi spektakl. Karleuša je sa scene poslala snažne poruke – o slobodi, hrabrosti i ljubavi prema životu. Fanovi su u više navrata vrištali Jelenino ime i gađali je plišanim igračkama. Pop diva je u jednom trenutku klekla ispred publike na kolena – a na samom kraju nije uspela da zadrži emocije, pa i je zaplakala.

Jelena Karleuša istakla važnost festivala poput Niš Youth Fest-a, naglašavajući njegov značaj za mlade:

– Youth Fest je festival za mlade i drago mi je što su me zvali – jer to znači da mladi prosto vole i osećaju moju muziku. Yout Fest je nešto što treba da se dešava u ovoj zemlji, jer je muzika jako važan faktor u odrastanju mladih – i upravo su koncerti i festivali mesta gde oni treba da slušaju dobru muziku, druže se i stiču lepe uspomene.

 

Autor: Live production

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Toni Cetinski rasprodao prvi koncert u Beogradu, zakazan i drugi: Slavim 35 godina karijere, rodjendan i ljubav u Centru “Sava”

Toni Cetinski dokazao je da je jedan od najboljih pop izvođača u regionu. Njegova ljubav prema muzici, vokalne sposobnosti, energičan nastup i moć direktne komunikacije sa publikom, izazvali su oduševljenje svih posetilaca na njegovim koncertima. Toni će se družiti sa beogradskom publikom u Centru “Sava” 20. novembra, a karte za […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now