OTKRIVAMO! NENAD ŠKUNDRIĆ PESMU NAMENJENU DINI MERLINU POKLONIO MLADOJ ZVEZDI GRANDA!

admin
0 0
Read Time:4 Minute, 3 Second

Malo je poznato da se pored svih kreativnih stvari, Nenad Škundrić bavi i humanitarnim radom i to od svoje petnaeste godine:

– Ne želim o tome puno da govorim, mada je nekad i bolje reći takvu stvar, da bi se trgnuli oni koji imaju mnogo više od mene. Od svoje petnaeste godine, kada su na moju inicijativu svi učenici srednje škole, prikupljali prilog za dečiju ustanovu u Zvečanskoj, počinjem da se bavim humanitarnim radom u meri koja mi to dozvoljava. Veoma četo je humani rad uputiti nekome lepu reč, prevesti neku osobu preko ulice, reći ujutru ispred kioska dok kupujete novine komšiji dobro jutro, upitati nekoga kako je… ali sve se to izgubilo i jako me boli kao čoveka koji je bolesno emotivan. Da imam novac koji se ne može prebrojati, verovatno bih ja postao slučaj za humanitarnu pomoć, jer mi je žao svih tih ljudi koji se bore za opstanak, posebno dece. Čak se i danas sećam, i naravno da je imam, uručenja diplome za izrazitu humanitarnu aktivnost koju sam dobio od strane tadašnjeg direktora škole. Uvek kada pogledam tu diplomu, u isto vreme se rasplačem, ali budem i ponosan što cela ta priča traje već više od 15 godina. Eto, izvukli ste iz mene i suze i više od onoga što sam hteo da vam kažem.

Ali to nije sve. Kada je Škundrićev projekat u pitanju “I kada me zaborave svi…” gde će objediniti sve pesme koje je napisao, svi pevači su tekst dobili na poklon:

– To je već jedna, ako može da se nazove lepa stvar. Nakon romana “Iza osmeha” koji je isto imao humanitarnu priču,  želeo sam ljudima da poklonim nešto, što takođe pripada mojoj duši, pre nego izađe naredni roman. U pitanju su pesme koje opisuju jedan moj životni period i ako ništa drugo, siguran sam da su to pesme koje će trajati i ostati zabeležene kao nešto što je dobro i kvalitetno. Tako da, to je moja odluka jer je i ovaj cd lična priča i hvala svim pevačima i kompozitorima sa celog Balkana koji su pristali da budu deo ovoga. Hvala i pevačici Silviji Jung sa kojom sam snimio prvu pesmu “IMPERIA”, kompozitoru Marku Drežnjaku, kantautorki Biljani Obradović Bixy, džez muzičaru, kompozitoru i aranžeru Anđelku Duplančiću, pevačici Maji Marinković, hrvatskom izvođaču Mateju Plavčeku, kompozitorima iz Grčke Pavlosu Kappi i Nikosu Mandarakisu, muzičaru iz Bugarske koji se zove Ivaylo Dimitrov, mogao bih tako do sutra, ali će to svakako biti jedna lepa muzička balkanska priča, gde će sve narodnosti povezati muzika. Posebno mi je drago što će glavni medijski prijatelj svega ovoga biti portal u Sarajevu EKSKLUZIVA.BA i hvala im najiskrenije na podršci. Volim da kažem, da su svi oni moji drugari i nadam se da ću ih uskoro sve i posetiti u Sarajevu i lično im se zahvaliti, ne samo na ovome, već generalno na podršci koju mi pružaju šta god radio.

Kako smo saznali, jedna pesma koja je bila pisana za Dinu Merlina, Škundrić je ipak poklonio mladoj Zvezdi Granda.

– Jaoj, jaoj, da li da ćutim ili… ne vredi, vi i ovako sve saznate. Dino je pre svega veliki čovek sa kojim sam ja bio u komunikaciji želeći da uradim intervju sa njim, pa sam tako saznao da radi i na novom cd-u. Izuzetno ljubazan i prijatan čovek, za razliku od ovih, pojedinaca, koji su umislili da su napravili nešto, pa ti ni na poruku ne odgovore. Napisao sam pesmu “Lako”. Pišući ovu pesmu plakao sam i odmah video Merlina kao izvođača iste. Međutim, kako on veći deo pesama piše sam, i kako se nikad ne zna kada će objaviti album, pritom želim da sa tim čovekom ljudski popričam za početak, a za pesmu ćemo lako. I ja kao svaka vodolija, nestrpljiva, koja bi sve to juče, a ne sutra,  tu pesmu sam stavio sa strane, ali konstantno razmišljajući o njoj. Sasvim slučajno sam čuo jednu mladu ZVEZDU GRANDA kako peva, čije ime vam neću otkriti, i svojom interpretacijom me je oduševio i naježio od glave do pete. Kontaktirao sam ga, ljubazno je odgovorio, poslao sam mu tekst i on se oduševio. Nakon toga sam mu rekao da je pesma poklon od mene, jer sam i ja nekad bio na početku i da znam kako je to, i da mi je zadovoljstvo što jednom ovakvom pesmom mogu na neki način da pomognem mladom biću koji tek počinje da gradi svoju estradnu priču. Nadam se da će mu ova pesma biti samo temelj, ja sam je poklonio čiste duše i srca, baš onako kako sam je i napisao, uostalom kako sve u životu i radim, izjavio je na kraju Škundrić.

Pesma se inače neće naći na projektu “I kada me svi zaborave…” jer svi žele da ta pesma bude posebna, da nemaju nikakve rokove ispred sebe, ali je sigurno da će pesma biti objavljena u toku ove godine čemu se svi neizmerno radujemo. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

DRINA PEŠIĆ OŠTRO O DIREKTORU BALETA

Drina Pešić treći solista beogradskog baleta i autor i voditelj emisija na TV Naša prisustvovala je razgovoru sa direktorom baleta na koju je pozvano  nekoliko igrača razlog je bio izostanak sa JEDNE  probe. Igrači opravdano  nisu došli jer im je na rasporedu pisalo da probu u ponedeljak 11.03. imaju od […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now