Dževada Keranović utjelovila stihove Alekse Šantića u obliku sevdalinke

Semir Kaljic
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Bosanskohercegovačka interpetorica sevdalinke sa prebivalištem u SAD-u, Dževada Keranović, je izdala u saradnji sa gitaristom Almirom Hukelićem i Hayat Productionom prelijepu sevdalinku pod nazivom “Što te nema”. Ova pjesma je dobro poznata poezija Alekse Santića i mnogi su umjetnici su je vec obrađivali. 

Kada smo ja i Aka razgovarali o obradi sevdalinke, malo smo se brinuli za ovu pjesmu baš iz tog razloga što je već urađena toliko puta. Međutim, oboje jako volimo ovu pjesmu i zamjenom pojedinih strofa i dodavanjem recitacije, kao sastavnog dijela pjesme, mi smo uspjeli da to uradimo na svoj način.
Almir Hukelic Aka, je imao divne ideje, kako da obradimo pjesmu, a da  ne oskrnavimo duh pjesme sevdalinke.

Cilj obrade ovakvih pjesama je da se očuva ljepota sevdalinke te da se ona približi mladim ljudima koji će da slučaju i zavole sevdah, tako da se taj divni žanr pjesme i dalje nastavi prenositi generacijama.
Ja zaista žalim svakog ko ne moze da osjeti duh i ljepotu sevdalinke. – izjavila je Dževada Keranović.

Ova pjesma je pjesma o nostalgiji i čeznji za danima koji su prošli što se osjeti i u videospotu za pjesmu ali i u aranžmanu. Aranžaman je radio  Almir Aka Hukelić koji je sarađivao I sa vrsnim kavalistom Milošem V. Nikolićem. Za recital je zaslužan Miki Trifunov koji je sa svojim specifičnim i nostalgičnim glasom izrecitovao tekst i odglumio u spotu besprijekorno dobro.

Za mene je muzika više hobi koji radim iz ljubavi, pa sam u zadnje vrijeme zbog poslovnih i privatnih obaveza usporila sa nastupima, ali ja ću uvijek da nađem vrijeme za muziku, a pogotovo za sevdah. – dodala je Dževada Keranović.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

TUŽNOM POGLEDU ŠMINKA NE POMAŽE!

Nataša Femić Sociolog, trener emocionalne pismenosti, novinar i voditelj K::CN Žene obično greše ako misle da će biti lepše sa najskupljom kozmetikom. Moje iskustvo govori drugačije! Sa šminkom i kozmetikom cena pristupačnim svakome i radom na sebi svaka žena je lepa. Nemojte paziti šta jedete, pazite šta jede vas! Radite […]

Subscribe US Now