Poznate ličnosti koje su bile u kandžama droge

admin
1 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

Običnom čovjeku životi poznatih izgledaju kao bajka, jer imaju sve potrebne uslove i mnogo novca, međutim mnogi od njih krenuli su pogrešnim putem i okrenuli se paklu zvanom droga, što ih je uglavnom dovodilo do tragičnog stradanja.

Međutim predoziranje ili over doza ne dovodi do smrtnog stradanja baš svakog zavisnika, za neke je to bio samo poziv kako bi shvatili da su loše i potražili pomoć i pobijedili svoju zavisnost.

Iako većina priča o zavisnosti nema baš srećnog kraja, ove poznate ličnosti uspjele su da pobijede prvo sebe, a zatim i zavisnost i prežive nimalo lak period za jednog zavisnika o narkoticima.

Demi Lovato se u julu 2018. godine predozirala heroinom. Njena jedina sreća bila je to što ju je u takvom stanju zatekla kućna pomoćnica koja je odmah nazvala pomoć, nakon čega je glumica prebačena u bolnicu. Tri mjeseca nakon predoziranja, Lovato je potražila i stručnu pomoć i otišla u rehabilitacioni centar.

Eminem – jedan je od mnogih poznatih ličnosti koji je vodio tešku borbu sa narkoticima. Naime, poznati reper je u svojoj biografiji “Ne bojim se: Evolucija Eminema”, priznao da je dugo godina bio zavisnik o jednom luku protiv bolova, a ujedno i opijatu. Njegove tvrdnje su da je dvnevno znao da popije čak 30 tableta. Međutim, osim sa tabletama, Eminem je bio i ljubitelj heroina koji je mogao da ga košta života 2007. godine, kada je uzeo četiri vrećice ovog narkotika. Ljekari su mu tada jedva spasili život, a upravo nakon tog događaja koji ga je umalo koštao života, reper se okrenuo nekom boljem životu i potražio pomoć.

Demi Mur – je u januaru 2012. godine umalo umrla nakon napada koji je doživjela poslije udisanja azot oksida. Dva mjeseca ranije, Demi je uhvatila svog tadašnjeg supruga Eštona Kučera u prevari, što je jako loše uticalo na nju i njeno psihičko stanje. Ona se nakon tog događaja okrenula lošim navikama i tabletama za smirenje. Umalo kobna situacija za ovu glumicu desila se za vrijeme žurke koju je ona priredila u svojoj rezidenciji, nakon što je sa svojom ćerkom pušila sintetičku marihuanu.

Pink – je pop pjevačica koja je priznala da je problem sa narkoticima imala u periodu rane adolescencije, odnosno od 13 do 15 godine svog života. Ona se sa svojih samo 15 godina skoro pa predozirala kombinacijom ekstazija, kristalnog meta i kisjeline. Nakon traumatičnog i teškog iskustva, pjevačica danas kaže da se radije drži čašice vina.

Alek Boldvin – je priznao u svojim memoarima da je prilikom snimanja jedne serije imao velikih problema sa narkoticima i alkoholom, a ono što su me dogodilou u februaru 1985. godine, odnosno predoziranje bio je samo znak da shvati da je pogriješio i pokuša da se otrgne kandžama narkomanije, što je i uspio. On danas u svojoj 62. godini čeka šesto dijete.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

SAČUVAJMO SEVDALINKU: Potpišimo peticiju, jer sevdalinka zaslužuje mjesto u UNESCO-u!

Bez obzira na definiciju, za sevdalinku se kaže da je to muzika od koje Vam, nakon samo nekoliko nota, srce naraste od miline Za sevdalinku bi mogli reći da predstavlja jedan od velikih neotkrivenih svjetskih muzičkih stilova, koji se ljepotom može mjeriti sa portugalskim fadom i argentinskim tangom. To je […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now