AMUS konačno dobio novog predsjednika: Sejo Sexon zamijenio Dinu Merlina

admin
0 0
Read Time:48 Second

Novi predsjednik Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS) je Davor Sučić poznatiji kao Sejo Sexon, dok je za potpredsjednika izabran Nedžad Imamović, odluka je to koja je donesena na današnjoj Skupštini koja je nakon burne rasprave konačno privedena kraju.U posljednjih godinu dana članovi AMUS-a sedam puta su bezuspješno pokušali održati Skupštinu, ali im to nikad nije pošlo za rukom. Do danas…

Mada je bilo burno, kada je nekolicina autora demonstrativno napustila Skupštinu, višesatni pregovori u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Grbavica u Sarajevu ipak su urodili plodom.

Podsjetimo, na današnju Skupštinu stigli su brojni kompozitori i muzički stvaraoci, ali je većina njih vrlo brzo nakon početka napustila salu. U jednom trenutku došlo je i do fizičkog sukoba, kada je jedan od članova AMUS-a želio da se vrati na Skupštinu.

Nedugo nakon početka Skupštine pozvana je i policija. Situacija je i ovaj put eskalirala zbog raspodjele novca od autorskih prava, kazali su neki od članova AMUS-a.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Tragična pozadina Čolinog hita: Skočila u smrt kako bi se spasila od silovanja

Zdravko Čolić davno je opjevao tužnu i istinitu sudbinu mlade djevojke iz Kruševca. Veliki hit ‘Ona spava’ Čola je posvetio Milici Kostić koja je preminula 1974. godine. Preminula je uslijed pada s 11. kata Rubinove kule u Kruševcu jer se htjela spasiti od silovanja. Milica je, naime, bila učenica srednje medicinske škole kada […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now