Tragična pozadina Čolinog hita: Skočila u smrt kako bi se spasila od silovanja

admin
0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second

Zdravko Čolić davno je opjevao tužnu i istinitu sudbinu mlade djevojke iz Kruševca. Veliki hit ‘Ona spava’ Čola je posvetio Milici Kostić koja je preminula 1974. godine.

Preminula je uslijed pada s 11. kata Rubinove kule u Kruševcu jer se htjela spasiti od silovanja. Milica je, naime, bila učenica srednje medicinske škole kada ju je na prevaru nepoznati muškarac odveo do stana, sve kako bi ona nazvala njegovu djevojku.

Kada je stigla u stan, dočekali su je nasilnici koji su namjeravali silovati djevojku. Kada su joj rekli da se skine, ona je odbila i molila da je puste izvan stana, plakala je i odbijala to učiniti. Jedan od nasilnika rekao je drugima neka je puste, govoreći da je nevina i da je neće dirati. Nažalost, nisu to napravili. Pokušavala se izboriti za sebe, molila ih da je ne siluju, da je puste. Kako oni to nisu učinili, djevojka se odlučila na bijeg.

Ostavši sama u sobi u kojoj je bila zatočena, Milica je odlučila skočiti kroz prozor s 11. kata.

Unatoč teškim povredama, nije na mjestu preminula, već je odvedena u bolnicu. Iako u teško stanju, inspektor Stefanović uspio je posjetiti Milicu i preuzeti njezino svjedočanstvo. Pitao ju je gdje je bila, a ona je rekla da je bila u školi. Budući da je kroz razgovor spavala i budila se, inspektor je čekao i radio pauze u ispitivanju, a kada se ponovno probudila pitao ju je kako je završila u stanu s nasilnicima.

“Taj dečko mi je rekao da ta djevojka ima stroge roditelje i da je samo nazovem. Bili smo na jedanaestom katu”.

Potom ju je inspektor pitao je li skočila sama ili su je gurnuli kroz prozor, a ona je na to rekla da je to učinila sama. Potom ju je Stefanović pitao zašto je to učinila: “Nisam više mogla izdržati… Jedino sam tako mogla sačuvati svoju čast”, posljednje je što je uspjela reći. Nakon toga pala je u duboku komu iz koje se, nažalost, nije probudila.

Sudbina koju je Milica doživjela šokirala je sedamdesetih ljude diljem bivše države, a dovela je i do demonstracija.

Tekst za pjesmu Ona spava napisao je prema tragičnom slučaju Velizar Šofranac, a uglazbio je Kornelije Kovač.

Posvetili su je tragično preminuloj mladoj djevojci.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Marija Šerifović napravila spektakl u "Kasina by Community"!

Sinoćni nastup Marije Šerifović dugo će se prepričavati! Jedna od najistaknutijih pop zvezda u regionu čiji glas je osvojio Evropu ostavila je goste Kasine bez daha. Njen savršeni vokal bio je melem za uši svih prisutnih. Koncert Marije Šerifović u Kasini trajao je do ranih jutarnjih sati. Nastavljamo sa nizom […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now