Safet Alija ekskluzivno za Balkan Stars!

Semir Kaljic
2 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Iza Vas je velika karijera, Vaše pesme se idalje pevaju! Kako je izgledao Vaš početak?

Nakon služenja vojnog roka u Leskovcu 1988. godine upoznao sam velikog tekstopisca Stevicu Spasića koji mi je ponudio saradnju i još kao vojnik snimio sam prvi album za Radio televiziju Skoplje pod nazivom “Ja sam čovek bez sreće,mene neće pa neće”. Bio je to pun pogodak i ostvarili smo veliki uspjeh! “LP” ploča prodata je u preko 100 000 primeraka.

Posle te ploče započeo sam saradnju sa čuvenim Mišom Mijatovićem a tekstove mi je radila Vesna Petković. I tada je nastao veliki hit “Hej ljubavi moja rano večna” snimljen u RTB gdje je tiraž bio preko 100 000 ploča i nakon toga sam dobio prvu “Dijamansku ploču” ! Nakon toga ređali su se nove pesme koje su bile veliki hitovi kao što su : “Evo dajem zadnji groš”, “Maler”, “Vraćam ti se majko”, “Majko zemljo”.

Koja je pesma po Vama obeležila vašu karijeru ?

Mislim da je pesma ” Evo dajem zadnji groš ” obiležila moju karijeru koja se i danas u svakoj kafani i diskoteci pjeva.

Napravili ste nešto dužu pauzu, šta Vas je pokrenulo da se opet aktivirate, ko je krivac za povratak na našu estradnu scenu?

Nakon one nesreće koja se desila u našoj zemlji odlučio sam da prestanem sa pjevanjem sve dok ne bude stanje opet u redu. U međuvremenu, prije deset godina sam snimio jedan novi album za “INTAKT produkciju” i tada je nastao još jedan veliki hit ” Srećan rođendan ” !

Za povratak su me najviše animirali moji prijatelji, rodbina kao I fanovi sa svih strana!

https://www.youtube.com/watch?v=4G0Nv_aW2Us

Vaše mišljenje o današnjoj estradi i da napravite poređenje između vremena u kome ste vi pevali i danas ?

Danas ima mnogo dobrih pjevača na estradi, mnogo više nego ranije ali nažalost je sve manje dobrih hitova koji ostaju I koje će se slušati a ne za tri mjeseca niko više ne zna tu pjesmu.

Najavili ste da uskoro izdajete nove pesme, možete li nam reći nešto o tome ?

Nedavno sam dobio jedan poziv od čuvenog tekstopisca Dražena Damjanovića iz Podgorice koji mi je baš u pravom trenutku ponudio odlične tekstove u koje vjerujem da će biti pun pogodak !
Na novom albumu će se nalaziti nekoliko starih hitova sa novim aranžmanima a najviše se radujem pesmama koje će uraditi Dražen Damjanović u koje sigurno vjerujem da će biti isto pun pogodak !

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

On je direktor fotografije, njegov rad je objavljen u Vogue, a sarađuje sa svetskim imenima!

Talentovani fotograf, Đorđe Bukvić i ovaj put je fascinirao svet svojim fotografskim umećem. Naime, njegove fotografije osvanule su u prestižnom Vogue-u. Kada je Srbija u pitanju može se pohvaliti saradnjom sa top modelima poput Ivane Bataković, poznatim TV licem Tijanom Stoisavljević, ali i najpopularnijom ličnošću tretutno, Kristinom Kijom Kockar.

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now