Dženan Jahić zamijenio muzičku scenu operacionom salom

admin
0 0
Read Time:2 Minute, 41 Second

Široj javnosti Dženan Jahić je poznat kao pjevač, muzičar i izvanredan kompozitor koji je komponovao za sebe ali i druge velike izvođače. Na televiziji publika ga je također mogla vidjeti i kako vlada vještinama latinoameričkih i standardnih plesova. Međutim, ono što je malo poznato javnosti jeste činjenica da je Dženan Jahić doktor medicine i specijalizant ortopedske hirurgije. Asistent je za medicinsku grupu predmeta na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. Član je Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i objavio je preko 20 publikacija.
„Ples i pjesma su dio mene, velika strast i ljubav, ali moja profesija je medicina i puni fokus je sada na mojoj edukaciji iz ortopedske hirurgije.“ – izjavio je dr. Dženan Jahić.

Dženan Jahić je svoj put ka zvanju doktora medicine započeo 2009. godine kada je upisao Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Na ovom fakultetu je diplomirao u junu 2015. godine, a nakon toga se odlučio za specijalizaciju iz oblasti ortopedske hirurgije.

Cijeli sam život u sportu, a u sportskom plesu osvojio sam 20 titula prvaka BiH – u latinoameričkim i standardnim plesovima. Nakon zavrsenog Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, želio sam neku specijalizaciju i sretan sam da me je sudbina vodila ka ortopedskoj hirurgiji. Ortopedska hirurgija se bavi lokomotirnim sistemom, što mi je zaista blisko. – govori dr. Dženan Jahić.

Dženan Jahić se nedavno vratio iz Slovenije gdje je proveo sedam mjeseci u Ortopedskoj bolnici „Valdoltra“ u kojoj je stekao veliko znanje i vještine za operacije koljena, stopala i gležnja.

-Glavno polje interesovanja su mi bile artroskopske operacije koljena i gležnja, te operacije stopala. Uradio sam preko 200 operacija meniskusa pod nadzorom mentora, te asistirao na operacijama: transplantacija meniskusa, rekonstrukcija prednjeg i stražnjeg križnog ligamenta koljena, trohleoplastika, transpozicija tuberositisa tibije, MPFL, itd. Mentoru i komentorima bolnice „Valdoltra“ sam neizmjerno zahvalan, i čini me sretnim što svoju specijalizaciju nastavljam do okončanja na KCUS-u, a sada sam četvrta godina. – kaže dr. Dženan Jahić.

Dr. Dženan Jahić naglašava kako želi da se tokom specijalizacije što više razvija. Redovno pohađa brojne edukacije kojima se želi usavršiti za operacije na živim pacijentima. Ističe kako u budućnosti želi svojim pacijentima pružiti najbolje liječenje.
Tako je 12. jula 2019. godine primio prestižnu diplomu Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani za oblast sportske medicine nakon uspiješno obavljenog dvogodišnjeg studija.

-Taj program je posvećen ljekarima koji žele vise znanja o liječenju i prevenciji povreda u svim sportovima, kako bi svoje pacijente odnosno, sportiste liječili po posljednjim naučno-dokazanim principima. – dodao je dr. Dženan Jahić.

Dr. Dženan Jahić je boravio u prestižnoj bolnici „Aspetar“ u Dohi koja je specijalizirana za ortopediju i sportsku medicinu. U ovu bolnicu dolaze najbolji fudbaleri današnjice radi sanacije povreda i rehabilitacije.

Od značajnijih edukacija je i boravak dr. Dženana Jahića u Ortopedskoj bolnici Markgröningen kod jednog od najboljih ortopeda za rekonstrukciju prednjeg križnog ligamenta.

Dr. Dženan Jahić navodi kako se nikada nije pokajao što je odlučio fokus u svojoj karijeri staviti na ortopediju, ali dodaje kako će ples i pjesma zauvijek ostati njegove strasti i da ne planira staviti tačku na taj dio svog života. Dodaje kako će uvijek sa velikim zadovoljstvom biti dio svakog muzičkog i plesnog projekta, ali će sve svoje napore ulagati u kontinuiranu edukaciju da bi svojim pacijentima osigurao vrhunski i odgovarajući tretman.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Halid Bešlić i Amir Zolj objavili videospot pjesmu „Ne kuni me prijatelju“

Sarajevski kantautor Amir Zolj poodavno je kompletirao svoj novi album, a sada prvo predstavlja videospot za pjesmu „Ne kuni me prijatelju“ koju je otpjevao sa Halidom Bešlićem. Na novom albumu se nalazi jedanaest novih pjesama za koje je tekst, muziku i aranžman radio Ismet Polovina u čijem studiju Bluz je […]

Subscribe US Now