Igor Vukojević i Grupa Zar objavili duet „Mikrokosmos“

Semir Kaljic
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Bosanskohercegovački pop pjevač, Igor Vukojević, pored svoje solo karijere, komponuje, piše pjesme, aranžira i producira za sebe i druge. Na taj način je došlo do saradnje sa grupom Zar, internacionalnim pop-rock bendom sa sjedištem u Minhenu i frontmenom benda, Amirom Pilavom, izvođačem sa specifičnom bojom glasa i pravim rokerskim identiteom.

Svoje glasove su ukrstili na pjesmi koja nosi naziv „Mikrokosmos“ i koja predstavlja priču o ljubavi prema bližnjem i pažljivo biranim. Pjesma govori o otuđenju čovjeka od čovjeka, i mogućnosti posjedovanja svog mikrokosmosa u koji se mogu staviti oni koje voliš i potom gdje je moguće zatvoriti vrata tog svijeta.

Nakon pjesme „Mikrokosmos“ planiramo objaviti i album. Na albumu se nalazi deset pjesama i to je jedan etno album i rock’n roll album. – izjavio je Amir Pilav, frontmen grupe Zar.

Pjesma „Mikrokosmos“ predstavlja jednu vrstu izolacije u individualni raj.

Pjesma govori o univerzalnoj ljubavi i malom svijetu koji čovjeka pokreće i ljudima koje možeš selektovati u taj svijet da se osjećaš dobro. Upravo ti mali svjetovi su sušina našeg postojanja, a sve što se negativno dešava u ostatku svijeta se u vašem anulira. Iz toga svijeta izlazimo veseli, nasmijani i puni nege pozitivne energije. To sve je mikrokosmos o kojem pjesma govori. – izjavio je Igor Vukojević, autor pjesme.

Videospot za pjesmu je rađen u Brčkom i Bijeljini, a za produkciju videospota je zaslužan Invenio Films.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Magic Fingers objavio singl “Top”

Magic Fingers je mladi umjetnik koji je do svoje 24. godine stekao brojne titule iz muzičkog svijeta. Magic Fingers je producent, reper, pjevač i DJ, a trenutno djeluje u sastavu Kartela kojeg čini skupina mladih umjetnika koji se bave različitim muzičkim žanrovima i koji rade fuziju muzike (hip-hop, funk, reggaeton, […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now