ALOE VERA I 70% ALKOHOL ZA DEZINFEKCIJU RUKU

1 1
Read Time:1 Minute, 14 Second

Svjetska zdravstvena organizacija apeluje da je pranje ruku jedna od najefikasnijih metoda za dalje sprječavanje širenja korona virusa, što izaziva nestašicu sredstava za dezinfekciju ruku. Dobra je vijest da ga možemo napraviti sami. Isto su efikasni kao i kupovni ako u sebi sadrže najmanje 70 do 95% alkohol. Ako i vi ne možete u apotekama pronaći sredstva za dezinfekciju ruku, ja ću vam pomoći da ga u kućnoj varijanti sami napravite.

Sastojci:*100ml gela Aloe Vera(može i kupovni, ali i domaći)*30ml alkohola od 70%(njega većinom imamo svi zato sam navela taj %)*10kapi eteričnog ulja lavanda(ukoliko imate i neka druga et.ulja umjesto lavande ukapajte 10kapi)

Pomješamo u keramičkoj posudi sa drvenim stapićem Aloe Vera gel sa alkoholom, zatim dodamo eterična ulja po želji i sipamo u bočicu koju smo za to namjenili. 

Napomena ukoliko nemate Aloe Vera gel i niste u mogućnosti da ga nabavite u zamjenu možete iskoristiti glicerin. U tom slučaju na 50ml glicerina upotrijebite 50ml alkohola 70%.

Kućna izolacija ovih dana mnogima teško pada, ali ipak te dane možete kvalitetno provesti. Uradite nešto što do sada niste uspjeli, čitajte knjige, gledajte serije,…Društvena distanca nas je podsjetila da smo društvena bića. 

Da bez društva(njegovih vidljivih i nevidljivih dijelova) ne postojimo ili ne bismo dugo istrajali. Zato ovu izolaciju iskoristite da radite na sebi i da kada se svijet vrati u normalu izađete iz svega jači i bolji, sposobniji.

Ne dajte da vas preuzme anksioznost i depresija OSTANITE KUĆI #stayathome

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

“OD PONOĆI DO PONOĆI”: Boris Režak snimio duet sa Halidom Bešlićem

Zajedničku pjesmu u duhu starogradske muzike predstaviće publici širom regiona. Boris Režak kaže da je duetska pjesma s Halidom miks dva različita stila, i da su se sjajno uklopili. Spot su snimali u Podgorici na nekoliko lokacija u Plantažama. “Ideja za duet je bila moja. Uradili smo pjesmu i jedini […]

Subscribe US Now