Obratite pozornost na ove detalje i sačuvajte svoje zdravlje

admin
1 0
Read Time:3 Minute, 35 Second
Angry confident young man fighting bacteria

Ova situacija može itekako narušiti naše psihičko zdravlje! Evo na što morate paziti kako biste se bolje nosili s promjenama

Situacija u kojoj se nalazimo apsolutno je promijenila naše živote i to preko noći. Više ništa nije kao što je bilo, a kako će život izgledati kada sve ovo prođe, nitko ne može sa sigurnošću prognozirati.

Higijenu nam stalno spominju. Toliko da ponekad pomislimo kako nismo imali higijenske navike, no činjenica je da je bolje ponavljati, nego da zaboravimo na ovaj važan segment u suzbijanju virusa. Ipak, uz higijenske mjere, održavanje zdravlja imunosnog sustava svakako je trenutno jedan od najvažnijih zdravstvenih aspekata. Situacija u kojoj se nalazimo uzrok je trenda porasta potražnje različitih dodataka za naš imunitet, a dobar imunitet može nam uvelike pomoći jer je on „prva linija obrane“ za sve bolesti, pa tako i za naše psihičko zdravlje.

Samoizolacija koju je donio COVID-19 utječe na brojne aspekte našeg života. Na žalost, i psihološki aspekt cijele priče nije zanemariv. Ljudi se teško nose s promjenama, a neizvjesnost koju trenutna situacija uzrokuje dodatno pogoršava i ovako lošu situaciju. Tjelesna neaktivnost i nepravilna prehrana svakako doprinose pogoršanju mentalne slike, a najranjiviji su kronični bolesnici i osobe starije dobi. Nemogućnost prilagodbe trenutnoj situaciji i ograničenjima koje nam postavljaju nadležne institucije u borbi s nevidljivim neprijateljem, uzroci su pojave osjećaja tjeskobe i nemira. Današnja tehnologija omogućuje nam razgovor s našim najbližima, kako bi ublažili te negativne osjećaje. Osim toga, na taj način podižemo i svijest važnosti održavanja mentalne higijene, što nam može olakšati situaciju u kojoj se nalazimo kao zajednica. Razvijanjem novih vještina poput kuhanja, čitanja, vježbanja, crtanja ili šivanja olakšati ćete si dane provedene u zatvorenom prostoru, a meditaciju i vježbe disanja možete koristiti kao zamjenu za duge šetnje.

„Naš imunitet prva je „crta obrane“ organizma od napada različitih mikroorganizama, uključujući viruse. Slabljenje imunosnog sustava čini vas podložnijima gotovo svakoj vrsti bolesti. Neki od učestalih simptoma oslabljenog imuniteta uključuju umor, učestale infekcije, upale, alergijske reakcije, te sporo cijeljenje rana“, govori nam nutricionistica Petra Vlak te otkriva kako je u ovakvim okolnostima dobro uzimati plazmolizirani biljni kvasac koji je fantastičan za jačanje našeg imuniteta.

„Danas je naše tržište preplavljeno različitim pripravcima koji tvrde nemoguće. Važno je prepoznati dodatak prehrani koji je kvalitetan i sadrži mikonutrijente koji su važni za imunitet poput vitamina A, B-skupine, C i D te cinka i selena. Strath plazmolizirani biljni kvasac jedinstven je jer utječe na značajno smanjenje simptoma povezanih sa slabijim imunološkim odgovorom koji se povezuje sa sezonskim infekcijama, poput gripe i prehlade. Sadrži više od 60 metabolički aktivnih tvari u prirodnom obliku koji je optimalna podloga za povećanje iskoristivosti nutrijenata važnih za imunitet, poput cinka“, otkriva Petra Vlak.

Načinom prehrane, tjelesnom aktivnosti te odabirom kvalitetnog dodatka prehrani, kao što je biljni plazmolizirani kvasac, svom imunosnom sustavu osiguravate  potrebno “oružje” za borbu protiv virusa, a vaš će organizam ostati zona zatvorena za “neprijateljsko djelovanje” patogena. Jačanjem imuniteta, poboljšavamo opće stanje organizma čime se i psihološka slika poboljšava. Vitamini B skupine, kojima obiluje Strath plazmolizirani biljni kvasac najbolja su potpora našem imunosnom sustavu, ali i psihološkom zdravlju. Također, plazmolizirani biljni kvasac pomaže u održavanju zdrave crijevne mikroflore zahvaljujući svom prebiotičkom učinku. Prebiotici su neprobavljiva vlakna koja „dobre“ bakterije odnosno probiotici, koriste kao hranu. Prebiotici selektivno potiču rast i aktivnost probiotika i na taj način utječu pozitivno na zdravlje crijeva koja su poznata kao naš „drugi mozak“. Poznata je povezanost crijeva i mozga, odnosno utjecaj crijevne mikrobiote na naše mentalno stanje. Stoga, održite povezanost i ravnotežu naizgled nespojivih sustava i poboljšajte raspoloženje u ovoj krizi.

I za kraj, mnoge zanima jesu li nam manje šanse da se zarazimo infekcijom COVID-19 ukoliko ojačamo svoj imunitet.

„Stavovi znanstvene zajednice vrlo su jasni. Ekspertno mišljenje i praktične smjernice za nutritivnu potporu bolesnika s infekcijom COVID-19 Europskog društva za kliničku prehranu i metabolizam (ESPEN), Svjetske zdravstvene organizacije te Europske agencije za sigurnost hrane navodi kako je primjena kvalitetnih dodataka prehrani dio konvencionalnog nutritivnog pristupa u prevenciji virusnih infekcija u svrhu potencijalnog smanjenja negativnog učinka bolesti. Dakle, dobra nutritivna potpora svakako nam može olakšati borbu s nevidljivim neprijateljem, virusom“, zaključila je nutricionistica Petra Vlak.

autor Dorijan E.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Praznično: Uskrs u domovima poznatih

Ofarbana uskršnja jaja su simbol današnjeg dana i Hristovog uskrsnuća i nalaze se u svakom domu koji obeležava uskrs po Julijanskom kalendaru, a mi ćemo zajedno da pogledamo kako ovaj praznik obeležavaju i poznate ličnosti. Ana Bekuta je svojim fanovima i onima koji prate njen rad čestitala uskrs rečima HRISTOS […]

Možda će vam se svideti

Subscribe US Now